• Lorem ipsum

Kleuren kiezen is lastig. Wat is nu een mooie kleur voor uw houten huis, tuinhuis, schuur, berging of garage? Hier geven u een dosis kleurinspiratie met mooie en onverwachte pareltjes. 

Scandinavisch Rood 

Uw houten huis of gevel in Scandinavisch Rood, Zweeds Rood of Noors Rood. Dat klinkt gedurfd, maar hieronder ziet u twee voorbeelden hoe mooi dit kan uitpakken. Steenrood, zoals T7083 geeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan helder rood. 

 

T7083. 

 

Zweeds rood huisje

En wat denkt u van deze smaakvolle roodbruine kleur S 5040-Y80R? Dit Hollandse huis is oorspronkelijk geschilderd met Drywood Verf voor Hout Master Mat. De Hout Master is inmiddels alleen nog leverbaar in glans. Om toch de mooie matte bruinrode kleur te behouden is gekozen voor Nordica Matt. Nordica Matt is een waardige opvolger van Hout Master Mat en ook leverbaar in de warme roodbruine kleur S 5040-Y80R.

 

NCS S 5040-Y80R

 

 

 

 

 

 

Koel lichtgrijs voor een moderne look

Met een koele grijstint zoals T7029 geeft u ook een traditioneel gebouwd houten huis een modern tintje. Vergelijkt u dit eens met de donkere en meer warmere grijstint T7046. Welke grijstint u ook kiest, het past goed in een natuurlijke maar ook stadse omgeving, omdat het en onderscheidend is maar ook makkelijk past bij de kleuren van de omgeving.  

 

T7029 

 

 

Groene kleuren in harmonie met de natuur  

Voor het schilderen van uw houten huis denkt u misschien niet direct aan de kleur groen. In Scandinavië is dit echter zeker geen ongebruikelijk kleur. Het gebruik van een groene tint voor uw houten huis is juist een manier om harmonie te creëren met de omgeving en de natuur. Er zijn groentinten met zowel een koele als een warme ondertoon. De lichtgroene kleur van T7017 is koeler dan de warme grijsgroene kleur van de T7018. De uitstraling van beide houten huizen is dan ook volkomen anders, maar beide zijn prachtig.   

 

Kleur T7018 

 

Kies eerst een hoofdkleur voor de grote delen van uw houten huis en daarna een lichtere of donkere contrastkleur in dezelfde tint voor de details, zoals ramen, kozijnen, deuren en hekwerk van de veranda. 

 

Kleur T7017

 

Een blauw houten huis

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan het diepblauwe water van de fjorden. Hoe bijzonder het gebruik van een blauwe kleur voor een houten huis kan zijn, hoeft alleen maar naar onderstaande foto te kijken. Bij dit huis is gebruik gemaakt van kleur T7026 uit de Dekkende kleurenkaart exterieur. Maar er zijn veel meer blauwtinten waaruit u kunt kiezen. Sommige met een meer warme ondertoon en andere blauwe kleuren juist met een koelere ondertoon.       

T7026

 

 

Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste kleur verf te kiezen voor uw houten huis, tuinhuis, schuur of berging. Op deze pagina vindt u kleurinspiratie voor uw houten bouwwerk, van Scandinavisch rood, grijs en groentinten. De keuze van de kleur verf is erg bepalend voor de uitstraling die u uw houten huis wilt geven. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.