• Lorem ipsum

Een terras behandelenEen houten terras is een waardevolle toevoeging aan uw woning, een plek waar u kunt ontspannen, genieten van de buitenlucht en samenkomen met vrienden en familie. Om ervoor te zorgen dat uw terras er mooi en verzorgd uitziet en bestand is tegen het Hollandse weer, is een goede bescherming en regelmatig onderhoud essentieel. Een uitstekende keuze voor het beschermen en verfraaien van uw houten terras is de houtolie Woodex Bioleum van Teknos Drywood. Deze olie is ook zeer geschikt voor het behandelen van houten vlonders, steigers en houten tuinmeubelen. 

Hieronder geven we u eerst een kort overzicht van de voordelen van het gebruik van Woodex Bioleum olie voor terrasplanken, vlonderplanken, steigers en tuinmeubelen. Vervolgens de benodigdheden die u nodig heeft om een terras te oliën en hoe u het oliën van een terras, vlonder of steiger het beste kunt aanpakken. 

 

De voordelen van Woodex Bioleum terrasolie:

 • Woodex Bioleum

  Bescherming: Woodex Bioleum dringt diep in het hout, waardoor het hout beschermd wordt tegen vocht, vervuiling en bij gebruik van een getinte olie ook tegen vergrijzing en verkleuring.
 • Natuurlijke uitstraling: De olie versterkt de natuurlijke schoonheid van het hout en geeft het een warme uitstraling, waarbij de houtnerf en structuur bij een transparante kleur zichtbaar blijft.
 • Onderhoudsvriendelijk: Woodex Bioleum is makkelijk in één laag aan te brengen en bij te werken, omdat de olie in het hout trekt kan zij niet kan gaan bladderen. 
 • Watergedragen en 60% biobased.  

 

Een terras behandelen

Wat heeft u nodig om uw terras te oliën?

 • Woodex Bioleum: Zorg dat u voldoende olie heeft voor de oppervlakte van uw terras. Gemiddeld kunt u met 1 liter Woodex Bioleum ca. 10-12 m2 gladde terrasplanken oliën.
 • Teknos Terrasreiniger: Dit is een watergedragen geconcentreerd reinigingsmiddel voor houten terrasplanken, vlonders en tuinmeubelen. Het is biologisch afbreekbaar en verwijdert o.a. vuil, schimmel en algengroei. 
 • Een bezem of borstel om vuil, stof en oude afwerklagen te verwijderen.
 • Een emmer water voor het naspoelen na het reinigen.
 • Schuurpapier om eventuele ruwe plekken te verwijderen.
 • Kwast of spons en een schone, zachte doek: Voor het aanbrengen van de olie op het hout en het verwijderen van overtollige olie.
 • Bescherming: Handschoenen en eventueel een veiligheidsbril voor persoonlijke bescherming en folie en tape voor het afdekken van tegels en ander hout in de directe omgeving.

 

Hoe kan u uw terras het beste oliën?

Met onderstaande eenvoudige stappen en de hoogwaardige Terrasolie Woodex Bioleum van Teknos Drywood, kunt u uw houten terras eenvoudig onderhouden en verfraaien, zodat u er nog vele jaren van kunt genieten.

Reinigen

Maak het terras grondig schoon door vuil, stof en oude afwerklagen te verwijderen. Gebruik hiervoor een bezem of borstel. Wees voorzichtig met een hogedrukreiniger om het tuinhout niet te beschadigen. Bij gebruik van een reinigingsmiddel, zoals Rensa Terrace, grondig naspoelen met water en zorgen dat het hout goed droog is.

 

Schuren

Schuur indien nodig de houten terrasplanken om eventuele ruwe plekken te verwijderen en een gladde ondergrond te creëren voor de olie.

 

Verven

Roer voor het aanbrengen de Woodex Bioleum houtolie goed door en breng de olie gelijkmatig aan met behulp van een kwast of spons. Werk plank voor plank en verwijder een te veel aan olie direct met een zachte doek. Ongeveer elke één tot twee jaar of eerder deze behandeling herhalen. Bij meer lagen met een transparante kleur zal de kleur dieper worden. 

 

Droogtijd

Laat de olie volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Kleefvrij na gemiddeld 12 uur en doordroging na gemiddeld 96 uur.

 

DroogtijdBelangrijk is de olie niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen of als de luchtvochtigheid hoog is. Aanbrengen bij fel zonlicht of bij vochtig weer kunt u ook beter vermijden.

 

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze voor het behandelen van acacia hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag met advies over uw verfproject: