• Lorem ipsum

Bij Teknos Specialist is duurzaamheid belangrijk. Al sinds de jaren '80 maakt Teknos Drywood verven en coatings op waterbasis met steeds minder gebruik van fossiele grondstoffen. Sinds kort plant onze partner OneTreePlanted voor elke order een boom. Lees hier wat Teknos-specialist.nl en Teknos Drywood nog meer aan duurzaamheid doen.

Duurzame verf

De term duurzaam komt vaak voorbij. Sommige zaken hebben jaren nodig om te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het uitbannen van chemische oplosmiddelen. Of het vervoer van verf en grondstoffen naar fabrieken en klanten met vervuilende vrachtwagens en bestelbussen. Voor ons heeft duurzame verf maar een echte betekenis: duurzame verf gaat lang mee. Wanneer een verf lang mee gaat hoeft er minder verf geproduceerd, vervoerd en aangebracht te worden. Een van de redenen waarom wij zo enthousiast zijn over Teknos verf producten. Ook Teknos Drywood doet er alles aan om uiteindelijk alle producten biobased te maken. Inmiddels verkopen we ook echt biobased producten. Wij proberen om de milieu-impact van de producten die wij verkopen zo klein mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door mee te denken met de klant over het verbruik. Met onze ervaring kunnen we een hele goede inschatting van de benodigde hoeveelheid verf maken. Zo koopt u nooit te veel verf, maar ook zeker niet te weinig wat weer scheelt in vervoer. Ook worden de Teknos producten direct vanuit de fabriek geleverd zonder eerst naar een magazijn vervoerd te worden. 

Onze samenwerking met OneTreePlanted past hierin. Dit is een internationale non-profitorganisatie die werkt aan 'herbebossing'. Bomen worden geplant op basis van donaties, over de hele wereld. Wij hebben in onze samenwerking exclusief gekozen voor herbebossing in ons eigen Europa.


Hoe werkt dat?

Per order schenken wij een donatie aan OneTreePlanted. Hiermee wordt er vervolgens op onze kosten één boom geplant in Europa. We berekenen u als klant daarvoor niets extra, gegarandeerd. Zo dragen wij weer een klein steentje bij aan een duurzame toekomst.


Waarom bomen?

Bomen helpen met het zuiveren van de lucht die we dagelijks inademen. Ze filteren het water dat we drinken, en geven leven aan meer dan 80% van de dieren op onze planeet. Bomen verkoelen en zijn daarmee ook een kostbaar instrument in de strijd tegen de opwarming van ons klimaat. Voor ons is het een heel eenvoudige manier om nog meer bij te dragen.Kijk voor meer info op OneTreePlanted.org