• Lorem ipsum

Douglas Hout behandelenOntdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen en verven van Douglas hout. Benieuwd naar de beste werkwijze voor het verven van Douglas hout, het aantal verflagen dat nodig is, met welke droogtijd u rekening moet houden en welke kwasten perfect zijn voor het aanbrengen van een houtverf op waterbasis ? U leest er alles over in het duidelijke stappenplan hieronder.   
 

Douglas hout verven

De term Douglas hout wordt ook wel gebruikt als een verzamelnaam voor naaldhout soorten zoals Oregon Pine, Lariks hout, Europees Douglas en Inlands Douglas. Kenmerk van Douglas hout is dat het matig duurzaam is en onbehandeld gevoelig is voor vocht, blauwschimmel en houtrot. Ook kan Douglas hout hars bevatten. Hars kunt u het beste eerst verwijderen voordat u gaat verven. Het aanbrengen voor het verven van een impregneermiddel zoals Woodex Aqua Base Plus tegen blauwschimmel en houtrot is aan te raden. Voor het verven van Douglas hout met als resultaat een egaal dekkende verflaag op het hout, gebruikt u bijvoorbeeld Drywood Verf voor Hout Master of Drywood Verf voor Hout Nova. Lees altijd ook het technisch informatieblad van de Teknos Drywood verfproducten voorafgaand aan uw verfklus. Genoemde droogtijden zijn een benadering en kunnen variëren afhankelijk van de houtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en laagdikte. 

 

Stappenplan voor het verven van Douglas hout


 
ReinigenDouglas hout reinigen 


Verwijder vuil, vet en stof van Douglas hout. Dit kan eenvoudig met een Rensa ontvetter en verfreiniger zoals Rensa Facade. Spoel vervolgens het Douglas hout na met schoon water en laat het Douglas hout vervolgens goed drogen.  


SchurenDouglas hout schuren 


Schuur Douglas hout licht op met schuurpapier voor een betere hechting van de verf. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het hout stofvrij voordat u begint met impregneren van Douglas hout.

 
VervenImpregneren van Douglas hout


Voor het verven Douglas hout impregneren met Woodex Aqua Base Plus, een impregneermiddel tegen blauwschimmel en schimmels die houtrot veroorzaken. Speciaal geschikt voor Douglas hout dat voortdurend blootgesteld wordt aan het weer of vaak nat wordt. Belangrijk is dat het hout niet in aanraking komt met de grond. 

 

Droogtijd

Woodex Aqua Base Plus 

Stofdroog na ca 1-2 uur
Overschilderbaar na: ca. 24 uurVervenVerven van Douglas hout 


Breng 2-3 lagen Drywood Verf Voor Hout Master of Verf Voor Hout Nova aan op Douglas hout. Roer de verf goed door voor gebruik. Gebruik een kwast van kunstvezel voor watergedragen verven. Verf altijd met de houtnerf mee en plank voor plank. Het aanbrengen van de juiste laagdikte is belangrijk voor een goede bescherming van Douglas hout. 

 

DroogtijdDrywood Verf voor Hout Master of Hout Nova 

Stofdroog na ca. 30 min
Overschilderbaar na ca. 4 uur

 

Droogtijd

Temperaturen en luchtvochtigheid tijdens uw verfklus   


Belangrijk is verf niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen, in de volle zon of als de luchtvochtigheid te hoog is. 

 

Persoonlijk advies nodig?

Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het uitvoeren van uw verfklus, zoals het verven van Douglas hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Rensa Facade
Rensa Facade
De belangrijkste stap vóór elke schilderklus: schoonmaken! Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak. Teknos Rensa Facade is een krachtige, biologisch afbreekbare reiniger geschikt voor alle oppervlakken. Verfreiniger en onderhoudsmiddel in één.
€18,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodex Aqua Base Plus
Woodex Aqua Base Plus
Woodex Aqua Base Plus is een hout impregneermiddel op waterbasis. Dringt diep in het hout en geeft het onbehandelde of geschuurde hout effectieve bescherming tegen houtverkleurende schimmels als blauwschimmel en houtrot. Daarna afwerken met beits of olie.
€42,00Incl. btw
Teknos Drywood Hout Nova Zijde
Hout Nova Zijde
Teknos / Drywood Verf voor Hout Nova Zijdeglans is een houtverf voor buiten en binnen op waterbasis. Deze grond-, voor- en aflak in één is weerbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Veel gebruikt voor houten kozijnen, deuren en gevelbetimmeringen.
€42,00Incl. btw
Teknos Drywood Hout Master Glans
Hout Master Glans
Teknos / Drywood Verf voor Hout Master Glans is een watergedragen en sneldrogende grond-, voor- en aflak in één voor hout buiten en binnen. Het product wordt vaak gebruikt voor het verven van gevelbetimmeringen, zoals rabat en boeidelen of een tuinhuis.
€42,00Incl. btw
Teknos Drywood Hout Nova Glans
Hout Nova Glans
Teknos / Drywood Verf voor Hout Nova Glans is een houtverf voor buiten en binnen op waterbasis. Deze grond-, voor- en aflak in één is weerbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Veel gebruikt voor houten kozijnen, deuren en andere betimmeringen.
€42,00Incl. btw