• Lorem ipsum

Metalen damwand profielen behandelen van een groot bedrijfsverzamelgebouw in Breukelen. Een groot project met Drywood Lakverf Indus van Teknos uit Enschede, metaal behandelen tegen roest.

In augustus 2019 is begonnen met de renovatie van 15 loodsen aan de Keulschevaart. In onderstaande referentie leest u meer over het corrosie werend behandelen van damwanden en geven we meer achtergrond informatie over een project waarbij Teknos Drywood producten zijn toegepast.

Projectomschrijving

De nieuwe eigenaar van dit bedrijfsverzamelgebouw heeft ons benaderd om de metalen damwand profielen van dit gebouw toekomst bestendig te maken. Hoewel deze gevelbekleding vaak jarenlang goed blijft, kwamen er bij dit gebouw toch al slechte plekken naar voren. Nu het ook de bedoeling was om het gebouw in een nieuw jasje te steken kwam de eigenaar uit bij Drywood Lakverf Indus van Teknos. 

Damwand platen schilderen is eenvoudiger dan u wellicht denkt. De bescherming wordt met vele vele jaren verlengd en het geeft een gebouw weer een eigentijdse uitstraling. Met Lakverf Indus is het eenvoudig om ook kozijnen, regenwater afvoer of stenen muren te spuiten, zonder extra voorbehandeling. Gebruikelijk is om de verf bij een project van dit formaat met airless spuit techniek aan te brengen. Teknos Drywood Lakverf Indus is echter ook zeer eenvoudig met roller en kwast aan te brengen en daarmee ook geschikt voor kleinere projecten. 

Materiaal

 • 15 units variërend in grootte, 9 meter hoog
 • Overhead deuren van 5 bij 7 meter
 • Damwand platen aan de gevel van een bedrijfsverzamelgebouw
 • Bakstenen trasraam
 • Hemelwaterafvoer
 • Deuren en kozijnen
 • Ramen
 • Kunststof Unipanelen

Eisen

 • Afwerking in duurzaamste klasse, met minimaal onderhoud
 • Zeer langdurig kleurbehoud

Applicatie methoden

 • Airless spuittechniek, alles op locatie
 • Handmatig, kwasten en rollen

Damwand Profielen Behandelen

Gebruikte Teknos / Drywood producten 

Voor het spuiten van damwand is gekozen voor Teknos Drywood Lakverf Indus Low Gloss. Deze extreem duurzame watergedragen coating heeft een zeer goede hechting op corrosiewerende damwand profielen en sandwich panelen. De doorslaggevende voordelen van Lakverf Indus waren de langdurige elasticiteit en het lange glans- en kleurbehoud. Bij een groot aantal vierkante meters zoals een project als deze is de duurzaamheid van het systeem van het allergrootste belang. Met een grote laagdikte, goede vloei en zeer goede dekking is het eindresultaat een genot om naar te kijken. Naast Lakverf Indus Low Gloss - of in het Nederlands, zijdemat - is er ook de variant Lakverf Indus Zijdeglans. Beide zijn te gebruiken als voor- en aflak en zijn snel drogend. Ook is de Drywood Lakverf Indus in alle RAL en NCS kleuren leverbaar.

Drywood Lakverf Indus LGDe klus is voortvarend en professioneel uitgevoerd door Flevo Painting uit Almere. Dit bedrijf is zeer ervaren als het gaat om spuitwerk op grote objecten en dat is te zien. Ook de schilders van Flevo Painting zijn zeer te spreken over het gebruik van Drywood Lakverf Indus. Vooral de weinige overspray / spuitnevel en het standvermogen maakt dat het erg prettig werkt. Mede dankzei deze eigenschappen en de ervaring van Flevo Painting was het mogelijk om zeer veel vierkante meters op een dag te realiseren, en dat ziet u direct terug in de prijs. 

 • Teknos Drywood Lakverf Indus Low Gloss, zijdemat
 • Teknos Drywood Lakverf Indus Semi Gloss, zijdeglans

Met een gehuurde airless machine kunt ook u zelf metaal profielen, sandwich platen en andere voorbehandelde golfplaten spuiten met deze lakverf van industriële kwaliteit. Wij helpen u graag met een plan van aanpak van A tot Z. Onze medewerkers hebben praktijk ervaring met airless spuiten, ook van grote objecten. Ook zonder airless spuit apparatuur kunt u schilderen met Drywood Lakverf Indus. Het laat zich gemakkelijk verwerken met een roller en kwast. Ook op deze manier profiteert u van het goede stand vermogen en laagdikte bereik. Gekozen Teknos / Drywood Kleuren voor damwanden

Voor dit specifieke project zijn twee RAL kleuren gebruikt. De blauwe overhead deuren en accenten op het gebouw zijn gespoten in Drywood Lakverf Indus LG RAL 5002, ultramarijn blauw. Een mooie opvallende blauw als tegenkleur voor het grijs van de gevels. Voor de gevel is Drywood Lakverf Indus LG RAL 7021 - zwartgrijs gebruikt. Dit is een veel gebruikte donkere antraciet grijs die erg mooi staat op grote vlakken. Lakverf Indus heeft een duurzaam kleur- en glans behoud en is verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren. 
Zelf Teknos / Drywood advies nodig?

Neem contact met onze Drywood specialisten op via op +31(0)6 - 832 639 72 of stuur een e-mail naar [email protected] en we helpen u graag verder, het is ons vak.

 

Damwand profielen van garageboxen behandelen
Toon:
Lakverf Indus Mat
Lakverf Indus Mat
Drywood Lakverf Indus is een zeer duurzaam, watergedragen verfsysteem voor roestwerend voorbehandelde damwand profielen, sandwichpanelen en vinyl coating. Extreem duurzaam met lang kleur- en glansbehoud. Aanbrengen met roller of te verspuiten met airless.
€77,60
Lakverf Indus ZG
Lakverf Indus ZG
Drywood Lakverf Indus is een zeer duurzaam, watergedragen verfsysteem voor roestwerend voorbehandelde damwand profielen, sandwichpanelen en vinyl coating. Extreem duurzaam met lang kleur- en glansbehoud. Aanbrengen met roller of te verspuiten met airless.
€77,60
Toon: