• Lorem ipsum

Hieronder beschrijven we een groot Teknos Drywood project in Breukelen, waarbij metalen damwandprofielen van een groot aantal bedrijfsunits op een bedrijfs- verzamelterrein behandeld zijn tegen roest. Naast foto’s en een filmpje van het eindresultaat, geven we een overzicht van de in dit project gebruikte producten en werkwijze.

Project Breukelen: corrosiewerend behandelen van damwandprofielen

In dit project ging het om de renovatie van een groot aantal bedrijfsunits, loodsen en garageboxen. Waarbij afwerking in duurzaamste klasse, met minimaal onderhoud en zeer langdurig kleurbehoud voorop stond.

Damwand Profielen Behandelen

Gebruikte producten:

  • Ondergrond: metalen damwand profielen en gevelplaten, sandwich panelen, overhead deuren en andere voorbehandelde golfplaten
  • Gebruikte producten: Drywood Lakverf Indus
  • Gekozen kleur: RAL 5002 (ultramarijn blauw) en RAL 7021 (zwartgrijs)
  • Gekozen glansgraad: zijdemat (low gloss)
  • Toegepaste werkwijze: airless spuittechniek en handmatig kwasten en rollen.

Hieronder leest u meer waarom en hoe deze Teknos Drywood producten zijn gebruikt voor dit project.

Waarom en hoe metalen damwand profielen schilderen?

Door het aanbrengen van Lakverf Indus wordt de levensduur van bedrijfsunits met metalen damwand gevelplaten, sandwich panelen en overhead deuren met vele jaren verlengd en krijgt het gebouw weer een eigentijdse uitstraling. Lakvef Indus is een zeer duurzame coating op waterbasis die zeer goed hecht op corrosiewerende damwand profielen en sandwich panelen Lakverf Indus blijft daarbij ook langdurig elastisch en behoudt lang kleur- en glans. Met lakverf indus is het eenvoudig om naast metalen platen ook kozijnen, regenwater afvoer of stenen muren te spuiten, zonder extra voorbehandeling.

Bij een project van deze grootte is het gebruikelijk de verf met een airless spuit techniek aan te brengen. Teknos Drywood Lakverf Indus is echter ook zeer eenvoudig met roller en kwast aan te brengen en daarmee ook geschikt voor kleinere doe het zelf projecten. 

Dit project is professioneel uitgevoerd door Flevo Painting uit Almere. De beperkte overspray / spuitnevel en het goede standvermogen maakt dat lakverf indus erg prettig en snel werkt. Hierdoor werd het mogelijk om zeer veel vierkante meters op één dag te realiseren en dat vertaalt zich terug in de prijs.

Welke kleur kiezen?

Voor dit project zijn twee RAL kleuren gebruikt. De blauwe overhead deuren en accenten op het gebouw zijn gespoten in Drywood Lakverf Indus LG RAL 5002, ultramarijn blauw. Een mooie en opvallende kleur blauw als tegenhanger van het grijs van de gevels. Voor de gevel is Drywood Lakverf Indus LG RAL 7021, zwartgrijs, gebruikt. Dit is een veel gebruikte donkere antracietgrijs die erg mooi staat op grote vlakken.

Heeft u nog verder advies nodig?

Op onze website vindt u alle informatie die u helpt bij uw keuze. Wilt u toch graag persoonlijke advies? Bel of stuur de Teknos Specialist een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of stuur ons een e-mail op [email protected].

 

 

Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: