• Lorem ipsum

Stappenplan voor het oliën van Bangkirai

 

ReinigenHout reinigen
Nieuw Bangkirai hout heeft weinig voorbereiding nodig. Er zit geen hars in Bangkirai planken. Maak onbehandeld hout wel goed stofvrij. Reinig eerder behandeld of vuil hout met Teknos Rensa Terrasreiniger, spoel goed na en laat dit vervolgens goed drogen. 

 

SchurenHout schuren 
Schuur het hout, alleen indien nodig, licht op en met de houtnerf mee. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het hout stofvrij voordat u begint met oliën.

 

VervenHout oliën
Breng maximaal twee dunne lagen olie aan met een platte kwast voor watergedragen verf. Gebruik liever geen blokkwast of roller.  Zorg dat er geen ‘plassen’ of dikke lagen olie ontstaan. Neem overtollige olie zo snel mogelijk met een katoenen doek af. Raadpleeg de technische omschrijving van de olie voor de minimale droogtijd tussen de lagen. Bij nieuwe, nog te monteren gevelbekleding kunt u het beste voor montage alle planken rondom een keer oliën. Na montage werkt u alleen de zichtzijde nog met 1 laag olie af. 

Bangkirai hout moet voldoende droog zijn om te kunnen beginnen met oliën. Onder normale omstandigheden is dit het geval en zal het hout maximaal 20% vocht bevatten. Bij nieuwe planken is het verstandig om bangkirai hout zo snel mogelijk te behandelen. Verkleuringen ontstaan vaak al in de eerste weken onder invloed van straling van de zon. Als bangkirai planken toch langere tijd onbehandeld zijn gebleven en daardoor vergrijsd zijn, is het mogelijk om de originele bruine houtkleur weer terug te halen. Gebruik hiervoor oxaalzuur (ontweringswater). Teknos Woodex Bioleum heeft een gunstig verbruik op hard bangkirai hout. Met 1 liter olie doet u ongeveer 10 tot 12 m2 (1 laag). Breng maximaal 2 dunne lagen aan. 

 

Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: