• Lorem ipsum

Acacia hout oliënHier leest u alles wat u wilt weten over het oliën van acacia hout, zoals acacia houten tuinmeubelen, vlonders en terrasplanken. Welke producten van Teknos Drywood u hiervoor kunt gebruiken, welke kleur olie voor acacia hout u kunt kiezen en welke kleuren vaak gekozen worden voor een natuurlijke uitstraling van uw acacia hout. Wilt u eerst meer weten over acacia hout en waarom acaciahout behandelen verstandig kan zijn, leest u dan acacia hout behandelen

 

Benodigde producten voor het oliën van acacia

Acacia hout (ook wel Robinia genoemd) is een prachtige en sterke houtsoort die vaak buiten gebruikt wordt voor houten tuinmeubels, acacia terrasplanken of vlonders van acaciahout. Een (getinte) olie beschermt tegen weersinvloeden en vergrijzing. Onderstaande Teknos Drywood producten kunt u gebruiken voor het reinigen en behandelen van houten tuinmeubels van acaciahout, maar ook voor terrasplanken en vlonders:

 

Houtolie voor een transparante, matte uitstraling

Woodex Bioleum

Teknos Woodex Bioleum houtolie is geschikt voor het behandelen van acacia hout buiten en voor houten tuinmeubels, terrasplanken en hekwerk. Woodex Bioleum is een transparante olie op waterbasis die voor 60% biobased is. Deze olie dringt diep in het hout en beschermt het hout van binnenuit. De olie vormt dus geen filmlaag op het hout. Een houtolie op waterbasis is veel prettiger te verwerken dan een oplosmiddel houdende variant, waarbij tijdens het aanbrengen van de olie oplosmiddel verdampt. Doordat de olie in het hout dringt en een matte afwerking heeft, geeft het acacia hout een zeer natuurlijke uitstraling. Ook kan de olie op kleur worden gemengd. Dit heeft als voordeel dat vergrijzing dan zoveel mogelijk voorkomen wordt. En u zelf de kleur van de olie kunt kiezen, bijvoorbeeld in een tint die lijkt op de kleur van acacia hout. We adviseren voor buitengebruik geen kleurloze olie omdat dit geen enkele bescherming geeft tegen vergrijzing. Deze olie van Finse topkwaliteit geeft hout buiten afhankelijk van de omstandigheden een goede bescherming van ca. 1 tot 2 jaar. En onderhoud is bij gebruik van een olie zeer eenvoudig. 

 

Welke kleur houtolie kiezen?

Door het gebruik van een getinte olie wordt acacia hout beschermd tegen UV straling van de zon en wordt vergrijzing vertraagd. U kunt dit vergelijken met bescherming van de huid tegen de zon door gebruik van een zonnebrand product. Het zijn de pigmenten, de vaste stoffen, in de olie die uv-straling in het zonlicht blokkeren en verkleuring en vergrijzing tegengaan. Voor binnengebruik is UV-bescherming in de regel niet nodig en kunt u wel een kleurloze variant gebruiken.

 

Woodex Bioleum houtolie is leverbaar in de kleuren:

Vaak gekozen kleuren voor een natuurlijke uitstraling van houten tuinmeubelen, terrasplanken en hekwerk, zijn de kleuren W116 en W139 van de Woodex Bioleum kleurenkaart. Maar kijkt u vooral ook zelf welke kleuren u mooi vindt. Bij toepassing van eenzelfde kleur op een andere (kleur) ondergrond, kan het eindresultaat namelijk verschillen. Dit ziet u hieronder waar dezelfde kleur op vurenhout een ander resultaat geeft dan op douglashout. 

 

Bioleum kleur W116 vurenBioleum kleur W116 douglasBioleum kleur W139 vurenBioleum kleur W139 douglas


Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Woodex Bioleum
Woodex Bioleum
Teknos Woodex Bioleum is een unieke watergedragen olie die speciaal ontwikkeld is voor het verfraaien en waterafstotend maken van tuinhout. Geschikt voor bankirai, steigerhout, houten tuinmeubelen, steiger en terras. Opvolger van Drywood Bioleum Woodoil.
€38,00Incl. btw
Teknos Drywood Rensa Terrasreiniger
Rensa Terrasreiniger
Teknos Rensa Terrace is een watergedragen geconcentreerd reinigingsmiddel voor houten vlonders en tuinmeubelen en het behandelen hiervan vóór het schilderen. Dit product is biologisch afbreekbaar en verwijdert o.a. vuil, schimmel en algengroei.
€18,00Incl. btw