• Lorem ipsum

Vragen over webwinkel, bestellen en bezorgen

Wat kan ik van de Teknos-specialist verwachten?
U mag van ons verwachten dat wij voortvarend met uw bestelling of vraag aan de slag gaan. Wij leveren altijd verf en beits rechtstreeks uit de fabriek, aangekleurd op originele Teknos verfmengmachines. 

Kan ik online Teknos Drywood verf bij u bestellen?
Ja, u kunt bij Teknos-specialist.nl online Drywood verf bestellen. Dit kunt u doen op onze Teknos webshop pagina.

Kan ik hier alle Teknos Drywood producten bestellen?
Alle producten van Teknos Drywood zijn via ons verkrijgbaar, ook als deze niet in onze webshop vermeld staan kunnen we deze voor u bestellen. Houdt u dan wel rekening met langere levertijden. 

Wat zijn de bijkomende kosten bovenop de productprijs?
De prijzen op onze website zijn inclusief BTW en bij verzending binnen Nederland zijn er voor u geen verzendkosten. De prijzen die u in de webwinkel vermeld ziet, zijn de uiteindelijke kosten. 

Hoe kan ik Teknos Drywood verf en beits bestellen?
Onder Teknos bestelinformatie vindt u een uitgebreide beschrijving van het orderproces.

Kan ik telefonisch Teknos Drywood verf bestellen?
Ja, dat kan. Onze specialisten staan u graag te woord. U kunt ons bellen tijdens kantooruren op +31(0)6 - 832 639 72.


Kan ik de verf ook komen ophalen?
Het is in sommige gevallen mogelijk om verf af te halen in Enschede. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Kan ik de verf laten bezorgen bij een DHL of PostNL service punt?
Nee, wij werken uitsluitend met een transporteur gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare en chemische stoffen.


Kan ik langskomen in Amsterdam?
Nee, het adres in Amsterdam is slechts vestigingsadres, de verf wordt rechtstreeks vanuit de fabriek verstuurd.


Leveren julle ook Teknos Drywood producten in België en Duitsland?
Ja, we leveren ook in België en Duitsland. Verder weg kan altijd op aanvraag. Voor verzending buiten Nederland kunnen verzendkosten in rekening worden gebracht.

Wat zijn de bezorgkosten?
Verzenden binnen Nederland is altijd gratis, ongeacht de hoeveelheid verf die u bestelt. In België en Duitsland rekenen wij wel verzendkosten onder een orderbedrag van 350 euro. Voor de hoogte van de bezorgkosten kunt u bellen met onze klantenservice voor een prijsopgave.

Kan ik met iDeal betalen en wat zijn de kosten?
Ja, u kunt met iDeal betalen. Betalen met iDeal is gratis.

Hoe snel wordt de verf geleverd?
Als u op een werkdag voor 11:00 uur in de ochtend bestelt, dan heeft u de verf in principe in 2 á 3 werkdagen in huis (zaterdag en zondag is er geen bezorging). Neem contact op voor de verwachte afleverdatum, wellicht kunnen we iets voor u betekenen om uw bestelling voorrang te geven.

Leveringen in België en Duitsland vinden plaats van maandag t/m vrijdag. Als u op een werkdag voor 11:00 in de ochtend bestelt, kunt u het pakket gemiddeld genomen drie dagen later verwachten. 

Het komt voor dat uw bestelling niet de eerstvolgende werkdag ingepland kan worden door onze transporteur, omdat de dag erna een efficiëntere route kan worden gereden. Helaas ligt dit buiten onze macht. Als internet onderneming en erkend dealer van Teknos Drywood producten is het naast het geven van een goed advies altijd ons streven om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren. U kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Desalniettemin is het toch verstandig uw bestelling op tijd te plaatsen voor wat extra speling, zodat u altijd aan het werk kunt wanneer het u uit komt.

Moet er iemand thuis zijn om de verf te ontvangen?
Het kan altijd gebeuren dat u niet thuis bent of thuis kunt zijn. De chauffeur probeert uw bestelling dan bij uw buren af te leveren. U kunt ook een briefje met instructies voor de chauffeur achterlaten. Anders wordt uw bestelling een dag later weer aangeboden. 

Kan de verf retour worden gestuurd?
Neem altijd contact op voor retour zendingen. Producten speciaal voor u op kleur gemaakt kunnen niet worden geretourneerd. Ongeopende, onbeschadigde en onaangekleurde producten die u teveel heeft besteld mogen worden geretourneerd. Ook mag u afzien van een order als u niet zeker bent over de producten, applicatie of wijze van gebruik. 

De bestelling is beschadigd aangekomen, wat moet ik doen?
Heeft u de bestelling beschadigd ontvangen en is er sprake van lekkage van verf, dan krijgt u nieuwe verf geleverd. Gebruik de verf dan niet en mail ons direct een foto. Ziet u de beschadiging al tijdens de aflevering dan hoeft u de zending niet te accepteren.  

Kan ik achteraf betalen?
Zakelijke Teknos Drywood klanten kunnen tot € 1000,- euro achteraf betalen. Bij bestellingen boven de € 1000,- euro geldt de betalingsregeling: 50% vooraf, 50% achteraf. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en voorwaarden.

Ik heb besteld, maar geen orderbevestiging ontvangen.
Heeft u geen e-mail ontvangen, controleer dan of het bericht in de map met 'spam' of 'reclame' terecht gekomen is. Is dat niet het geval, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren op +31(0)6 - 832 639 72.

Vragen over voorbereiden verfklus

Wat is de juiste voorbehandeling van de ondergrond?
Het resultaat van schilderwerk staat of valt met de juiste voorbehandeling van de ondergrond en de juiste verfkeuze. De ondergrond schoonmaken kan het beste met het daarvoor bestemde Rensa reinigingsmiddel van Teknos Drywood, die te vinden is in onze webshop. De ondergrond vervolgens nawassen met schoon water, licht schuren (bij onderhoudsschilderwerk met bijvoorbeeld korrel P220 - P240, voor het aanbrengen van een grondverf/voor laklaag met korrel P120 - P180), dan goed afstoffen en de verflaag aanbrengen.

Welk product is het meest geschikt voor dekkend schilderwerk van kozijnen, ramen en deuren?
Teknos Drywood heeft jarenlange ervaring met het beschermen en verfraaien van houten geveltimmerwerk, zoals kozijnen. Het meest gebruikte product is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova. Dit product heeft een zeer hoge duurzaamheid, is duurzaam elastisch en is vochtregulerend.

Teknos Futura Aqua kenmerkt zich door een langere open tijd en een fantastische vloei. Voor binnen- en buitentoepassing zijn er een hoogglans, zijdeglans, zijdemat variant en primer. Ook is er een matte aflak die alleen geschikt is voor binnen. Zie de webshop voor het gehele verf assortiment.

Welk product is geschikt voor houten gevelbekleding, rabatdelen, houtconstructies, houten bergingen en tuinhout?
Voor deze toepassingen van niet-maatvast timmerwerk (hout dat mag 'werken', mag 'zwellen en krimpen' - in tegenstelling tot kozijnen, ramen en deuren) is Drywood Woodstain VV uitermate geschikt. Dit product is semi-film vormend. Dat wil zeggen dat dit product ademend is, waardoor vocht makkelijk het hout kan verlaten. Ook is het product waterafstotend. Met twee aangebrachte verflagen blijft er een dun verflaagje op het oppervlak achter. Het product bladdert niet af en is makkelijk in onderhoud.

De verbindingen van de kozijnen, ramen of deuren staan open. Wat kan ik hier aan doen?
Open verbindingen van houtconstructies leveren op langere termijn altijd problemen op. Door de ontstane kier trekt water de verbinding in (capillair effect). Het kopse hout in de verbinding neemt ook makkelijk water op: wel 10x sneller dan het 'langs' vlak. Hierdoor wordt het hout rondom de verbinding zeer nat en kan er houtrot optreden. Ook kan er onthechting van de verf optreden (afbladderen en/of blaarvorming) door het verhoogde houtvochtgehalte.

Advies: Openstaande verbindingen uitkrabben of uitfrezen. Eventueel rot hout grondig verwijderen en met een daarvoor geschikt middel - bijvoorbeeld Drywood Epoxy Finishing Plamuur Snel - repareren. Het verdient de aanbeveling om het kale hout met een vochtafsluitend product zoals Drywood Kopse Sealer D740 voor te behandelen. Open verbindingen kunnen worden dichtgezet met een laag Drywood Opti-Joint XP. Hierna overschilderen met Drywood Kopse Sealer D960 en daarna voorlakken en aflakken.

Schoonmaken schilderwerk en kwasten

Hoe kan ik eenvoudig zwarte strepen en vervuiling op schilderwerk verwijderen?
Verontreinigingen op het oppervlak in de vorm van stof kunnen diverse in de atmosfeer voorkomende vluchtige stoffen, bijv. chloriden en sulfaten, vasthouden. Zodra deze verontreiniging wordt opgelost in water (bijv. regenwater) ontstaat er een oplossing die met het geschilderde oppervlak een chemische reactie kan aangaan.

De ontstane verontreiniging komt voornamelijk voor op liggende delen, zoals onderdorpels van kozijnen en ramen, deuren en boeidelen en gevelpanelen. Boven deze delen bevinden zich meestal grotere oppervlakten, zoals glas. Deze oppervlakken nemen het vuil, in tegenstelling tot bijv. metselwerk niet op, maar worden gemakkelijk schoongespoeld. Dit vuil wordt ook weer over de onderdorpels gespoeld. Het zal duidelijk zijn dat verontreiniging beter zichtbaar is op lichtere dan op donkere kleuren, terwijl beiden evenveel vervuiling aannemen. Ook de oppervlaktestructuur (ruwheid) en de soort van de ondergrond spelen een rol. De vervuiling is zichtbaar als zwarte strepen op het schilderwerk en noemen we lekstrepen.

Advies: voor het verwijderen van lekstrepen en verontreinigingen op schilderwerk kunt u met Drywood Ontvetter Blauw het schilderwerk reinigen van vervuiling en lekstrepen. Dit middel tast het schilderwerk niet aan. Als een verdunde oplossing niet werkt, dan kan het onverdunde middel (slechts kort laten intrekken en naspoelen met ruim schoon water) helpen. Aanbevolen is om na drogen het oppervlak (preventief) met Drywood OptiProtect behandelen.

Sommige ondergronden hebben ook de neiging om oppervlakte schimmels aan te trekken. Het kan zijn dat de bovenstaande methode hiervoor onvoldoende resultaat geeft. Praktijkervaring geeft aan dat met een onverdunde chlooroplossing (natriumhypochloriet, bleek) deze schimmels goed te verwijderen zijn. Hierna het oppervlak ook weer reinigen met ruim schoon water.

Hoe kan ik het beste kwasten voor watergedragen producten schoonmaken?
Watergedragen producten zijn minder slecht voor het milieu: ze bevatten geen of nauwelijks oplosmiddel. Echter, kwasten en rollers uitspoelen onder de kraan is niet goed voor het aquatisch milieu. Voor meer malig gebruik van kwasten kunnen deze het beste worden weggezet in een laagje water (zo hoog als de haren van de kwast) in een fles met een brede hals en opening. De kwast een paar keer uitdrukken in het water en voor gebruik de kwast tussen twee handen uitslaan boven de laag water. De kwast kan dan opnieuw gebruikt worden. Op deze manier is grondig reinigen van de kwasten met schoon water ook mogelijk. Voordeel van deze werkwijze is dat de kwasten met weinig water zijn te reinigen zijn. Vervuild water laten bezinken en bezinksel afvoeren via de milieustraat.

Tijdens korte werkonderbrekingen (maximaal een dag) kunt u de kwasten in de verf laten staan. Zorg dat de haren wel geheel in de verf verdwijnen. Dek de pot daarna luchtdicht af en bewaar deze op een koele en donkere plek. Rollers kunt u na gebruik in het blik verf bewaren. Wanneer dit niet kan of nodig is, laat dan de roller hard worden en gooi deze bij het rest afval. Schoonmaken is slecht voor het milieu, slecht voor de kwaliteit van de roller en kost veel tijd. Meer leest u in deze interessante folder over afvalwater door watergedragen verven.

Eerste hulp bij verfproblemen

Op de randen van de kozijnen barst de verf en laat deze los, terwijl op de vlakken de verf goed vast zit en er geen schade is te zien. Hoe kan dat en hoe is dit te verhelpen?
De scheuren in de verf ontstaan doordat het onderliggende hout - de houtcellen - tijdens het machinaal bewerken van het hout ingedrukt zijn en niet scherp afgesneden zijn. Deze houtcellen gaan onder invloed van vocht meer krimpen en zwellen dan houtcellen die intact zijn. Dit leidt tot sterke spanning in het hout en in de verflaag waardoor de verflaag kan gaan barsten. De ontstane schade is niet duurzaam op te lossen door enkel een nieuwe laag verf aan te brengen.

Advies is om eerst de kapotte houtcellen te verwijderen (wegschuren, maar wegfrezen met een scherpe frees met afronding straal R = 4 á 5 mm heeft de voorkeur). Voorgronden met een Drywood Easy primer en voor- en aflakken met bijvoorbeeld Drywood Verf voor Hout Nova of Teknos Futura Aqua.

Hoe kan het dat er direct na het schilderen blaasjes in de verflaag ontstaan?
Blaasjes in een verse verflaag op porie-rijk hout kunnen ontstaan doordat de bovenste laag van de aangebrachte verflaag droogt en de verf hieronder nog nat is. Als de verflaag opgewarmd wordt doordat de zon erop gaat schijnen, wil het oplosmiddel in de verflaag verdampen en wil de lucht in het hout en uit de niet gevulde poriën in het hout uitzetten. Omdat er op de vers aangebrachte verflaag al een huidje is ontstaan - in contact met de luchtlaag droogt de verf snel - ontstaat er een blaasje of belletje.

Advies: Zorg voor het goed inschilderen van de poriën in het hout en voor voldoende droging van de onderliggende verflaag. Schilder nooit in de volle zon en het liefst ‘achter de zon aan’. Wanneer er toch belletjes ontstaan kunt u deze met een kwast waar alle verf van afgestreken is (geen schone kwast) voorzichtig nog eens over het schilderwerk heen laten glijden. Zo gaan alle belletjes kapot. Er blijft een heel klein gaatje achter. Dit is niet schadelijk voor de levensduur van het hout of verfsysteem.  

Hoe kan het dat er in een verflaag kwast strepen of sinaasappelhuid te zien zijn?
Kwast strepen of sinaasappelhuid ontstaan doordat de verflaag al droogt voordat de verflaag heeft kunnen navloeien. Dit kan gebeuren omdat er op de tocht is geschilderd, omdat de relatieve luchtvochtigheid te laag was, er te weinig laagdikte is aangebracht of met een verkeerde kwast (te hard) of roller (die te weinig verf kan opnemen, bijvoorbeeld een schuimroller of een te dun rollertje) is gewerkt. Bedenk ook dat werken met kwast of roller er nooit als spuitwerk uit kan en hoeft uit te zien.

Wat is 'cissing'?
Cissing is het in strepen wegtrekken van een verse verflaag op een eerder aangebrachte laag. Dit wordt veroorzaakt door een verschil in oppervlaktespanning tussen de verflagen en is eigenlijk alleen zichtbaar als de houtstructuur niet aanwezig is en het oppervlak spiegelglad is. Dit kan verholpen worden door de ondergrond goed voor te behandelen, door het product niet te verdunnen en in een goede laagdikte aan te brengen of door een 'anti-siliconen' middel aan de verf toe te voegen.

Wat zijn 'heilige dagen'?
De zogenaamde 'heilige dagen' zijn plekken waar onvoldoende verf is aangebracht en waar de ondergrond doorheen schemert. Ook kan er een klein stukje ondergrond zijn overgeslagen tijdens het kwasten of rollen. De verf moet eerst goed doordrogen en kan na licht opschuren weer worden afgelakt. Een heilige dag in de grondlaag is ook geen probleem, plaatselijk ‘bijvlekken’ met grondverf is dan voldoende. Eventueel licht opschuren na droging. 

Wat zijn 'kraters'?
'Kraters' zijn ronde plekjes in een verflaag. De verflaag trekt rondom een punt weg en laat een randje om dit puntje zien. Dit puntje is een verontreiniging in de ondergrond. Dit wordt veroorzaakt door een verschil in oppervlaktespanning tussen de verflagen en is eigenlijk alleen zichtbaar als de houtstructuur niet aanwezig is en het oppervlak spiegelglad is. Dit kan verholpen worden door de ondergrond goed voor te behandelen, door het product niet te verdunnen en in een goede laagdikte aan te brengen of door een 'anti-siliconen' middel aan het product toe te voegen.