• Lorem ipsum

Een mooi project in Veghel met Teknos Drywood Woodstain VV. Lees zelf hoe de mooie kleur van douglas kan worden behouden en vergrijzing worden tegengegaan. Dagelijks krijgen wij de vraag hoe de mooie kleur van het douglas kunt behouden en het toch kunt beschermen tegen vergrijzing en vocht met alle bijbehorende problemen. Het antwoord is eenvoudig, maar toch anders dan vaak wordt gedacht, we leggen het hieronder graag uit.

De bouw van deze overkapping van douglas hout begon in het voorjaar van 2022. De wens voor deze prachtige overkapping met Japanse elementen en bouwtechnieken was om de mooie douglas houtkleur te behouden en vergrijzing tegen te gaan. Dit is relatief eenvoudig, toch leggen we hier graag nog het een en ander uit.

Materiaal: Overkapping gemaakt van douglas deels gebouwd volgens Japanse technieken en dakbeschot van underlayment.

Eisen: De warme douglas kleur behouden. Het underlayment moet dezelfde kleur als het douglas krijgen

Applicatiemethode: Aangebracht met de kwast door de bewoners zelf

Douglas hout overkapping

In dit project is gekozen voor Woodstain VV beits 

Een zeer goede beits voor het behandelen van douglas is Teknos Drywood Woodstain vv. Zelfs bij een lichte kleur zoals voor deze overkapping is gebruikt is de bescherming goed te noemen. Een lichte kleur heeft eerder onderhoud nodig ten opzichte van een donkere kleur maar bij Woodstain VV in deze lichte kleur is een onderhoudsinterval van wel twee jaar mogelijk. Drywood Woodstain vv beits voor douglas is extreem waterafstotend en zeer goed ademend. Hierdoor krijgen blauwschimmel, algen en houtrot geen kans op douglas hout. Ook wordt het opnemen en afgeven van vocht tegen gegaan door de waterafstotende werking van Woodstain VV. 

Deze semi filmvormende dunne beits heeft een zeer hoog rendement, tot wel 12 m² per liter en is op waterbasis voor een prettige en makkelijke verwerking, iedereen kan het. Deze beits laat de prachtige tekening en structuur van het douglas goed intact. Op nieuw hout zijn twee lagen voldoende, bij onderhoud slechts één. Woodstain beits is verkrijgbaar in twee varianten: matte beits en zijdeglanzende beits. Beide als enige beits beloond met de bewezen zekerheid van het KOMO-keurmerk. 

 

Gebruikte Teknos Drywood Woodstain kleur

Voor dit project is gekozen voor Woodstain VV mat in de kleur Natural Color Douglas, NCD. Deze kleur is het best geschikt voor douglas behandelen tegen vergrijzen. Een lichte kleur als deze heeft een relatief lange levensduur. Regelmatig onderhoud is helaas inherent aan het beschermen van douglas tegen vergrijzing, maar douglas behandelen met deze beits maakt het zeer eenvoudig, met zeer goede bescherming en met een prachtig resultaat.

De achterzijde van de overkapping is deels zichtbaar voor de buren. Hun wens was dat die kant van de overkapping gitzwart gemaakt werd. Woodstain VV mat beits voor douglas is in alle denkbare dekkende RAL én NCS kleuren te mengen. Zo kon de klant de hele overkapping met dezelfde beits voor douglas behandelen. 

 

Heeft u advies nodig?

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over douglas hout behandelen tegen vergrijzing.

 

Douglas overkapping behandelen tegen vergrijzen