• Lorem ipsum

Hieronder ziet u de eigen kleurenkaart van Drywood Woodstain beits. Er staan zowel transparante, semi-dekkende als dekkende kleuren op. Voor Woodstain beits kunt behalve kleuren van de Woodstain kleurenkaart, ook kiezen uit vele RAL en NCS kleuren. Kijkt u dan voor het kleurnummer op de RAL of NCS kleurenkaart.

Bij het kiezen van een kleur van de Woodstain kleurenkaart hieronder, is het van belang of:

  1. De kleur transparant, semi-dekkend of dekkend is: 
    • Transparante kleuren geven hout de meest natuurlijke uitstraling en bieden meer bescherming dan een kleurloze beits, maar minder bescherming dan (semi-)dekkende kleuren. Hierdoor is sneller onderhoud nodig dan bij (semi-)dekkende kleuren.
    • Semi-dekkende kleuren bieden goede bescherming tegen UV-zonlicht en de houtnerf blijft nog enigszins zichtbaar. 
    • Dekkende kleuren bieden de beste bescherming tegen UV-zonlicht en geven een egale dekkende kleur, waardoor de houtnerf minder zichtbaar is.

  2. Transparante kleuren geven afhankelijk van de kleur van het hout (ondergrond) een verschillend eindresultaat. Het eindresultaat is namelijk afhankelijk van de combinatie van de kleur van het hout en de gekozen kleur. Mocht u twijfelen over de kleur, probeer dan eerst een klein proefvlak.        
  3. Een kleurloze beits is alleen geschikt als binnen beits, omdat een kleurloos product door de afwezigheid van kleurpigmenten geen enkele bescherming tegen UV-zonlicht biedt. Een transparante kleur is niet hetzelfde als een kleurloos product, omdat een transparante kleur wel kleurpigment bevat. 

Heeft u de Drywood Woodstain kleur gevonden die u zoekt? Vul dan het kleurnummer in op het bestelformulier in de webshop. Onze mengmachines brengen de producten voor elke bestelling apart op kleur. Heeft u vragen over de keuze van kleur, neemt u dan gerust contact met ons op 06-832 639 72.

 

Teknos Woodstain kleurkaart

 

Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: