• Lorem ipsum

Geïmpregneerd Hout Behandelen

Ontdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen van geïmpregneerd hout, zoals geïmpregneerd vuren of grenen hout. Wat is geïmpregneerd hout, waarom is het belangrijk geïmpregneerd hout te behandelen en waarmee kunt u geïmpregneerd hout het beste behandelen. Zodat het resultaat past bij de door u gewenste uitstraling en het geïmpregneerd hout zo lang mogelijk wordt beschermd.

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregneren is een manier om hout te verduurzamen, zodat de levensduur van het hout wordt verlengd. Deze behandeling zorgt ervoor dat het hout langdurig beschermd wordt tegen schimmels, zoals blauwschimmel, en houtrot. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, beter geschikt te maken voor buitengebruik. Bij het impregneren wordt vuren hout, grenen hout, lariks  of Douglas hout behandeld met chemicaliën en onder vacuümdruk geïmpregneerd. Geïmpregneerd hout heeft daardoor vaak een groene gloed. Geïmpregneerd naaldhout, zoals vurenhout, grenenhout, lariks of Douglas hout dat zonder chemische middelen is behandeld, is vaak thermisch verduurzaamd. 

Waarom geïmpregneerd hout behandelen?

Geimpregneerd hout kunt u behandelen om het hout te verfraaien, bijvoorbeeld om de groenige kleur van het geïmpregneerde hout te verbergen. Maar ook om te voorkomen dat het hout gaat vergrijzen of het geïmpregneerd vuren, grenen of Douglas hout juist direct een egaal grijze uitstraling te geven. 

 

Geïmpregneerd hout behandelenGeïmpregneerd hout behandelenGeïmpregneerd hout behandelen

 

Waarmee geïmpregneerd hout behandelen?

Voor het behandelen van geïmpregneerd hout heeft Teknos Drywood verschillende verfproducten. Deze producten verschillen onderling in de lengte van het onderhoudsinterval dat bereikt kan worden en het uiterlijk van het geïmpregneerde hout na behandeling. De hoeveelheid pigment in een olie, beits of verf en de laagdikte bepalen samen hoe snel onderhoud nodig is. In het algemeen geldt dat u met een dekkende beits langere onderhoudsintervallen bereikt dan bij een behandeling van geïmpregneerd hout met een olie of transparante of semi-dekkende beits. Met een olie of transparante beits blijft de structuur van het hout wel beter zichtbaar en geeft u het hout een meer natuurlijke uitstraling. Onderhoud van het geïmpregneerd hout met een houtolie of beits is erg eenvoudig. 

Woodex Aqua Wood Oil

Houtolie voor een transparante, natuurlijke uitstraling. Voor het behandelen van onbehandeld, thermisch verduurzaamd en onder vacuümdruk geïmpregneerd hout met een houtolie gebruikt u hert beste Woodex Aqua Woodoil. Woodex Aqua Woodoil is een transparante olie op waterbasis die niet filmvormend is en diep in het hout doordringt, waardoor de natuurlijke schoonheid van het hout, zoals de houtnerf, knoesten, en de oorspronkelijke kleur, geaccentueerd en zichtbaar blijven. Dankzij de damp-open eigenschap van de houtolie kan het hout blijven ademen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het hout.

beits voor eikenhout

Beits voor een transparant of meer dekkend resultaat. Voor het beitsen van geïmpregneerd hout gebruikt u Drywood Woodstain VV. Drywood Woodstain VV is een semi-filmvormende beits op waterbasis waarbij u kunt kiezen tussen een matte of zijdeglans afwerking. Deze beits is damp-open, waardoor het hout kan blijven ademen. Bij gebruik van transparante kleuren blijven de originele houtkleur en nerfstructuur zichtbaar, terwijl bij (semi-)dekkende kleuren deze (bijna) niet meer zichtbaar zijn. Deze beits is een 2 in 1 beits, zodat u geen aparte primer of grondverf nodig heeft. Voor een optimale bescherming van de zaagsneden en kopse kanten van het vuren, grenen en Douglas hout wordt aangeraden om Drywood Kopse Sealer te gebruiken. Hierdoor worden de randen van het hout afgedicht, om het binnendringen van vocht te voorkomen en houtscheuren aan de randen te voorkomen.

Verf voor Hout Nova

Verf voor een dekkend resultaat. Voor het verven van gemodificeerd hout, zoals vuren, grenen of Douglas hout, gebruikt u Drywood Verf Voor Hout Nova. De maximaal haalbare onderhoudsintervallen van deze dekkende verf ligt tussen de 8 en 10 jaar. Drywood Verf voor Hout Nova is een hybride verf op waterbasis die uitblinkt in zowel dekking als hechting. Deze verf is niet alleen uitstekend weerbestendig, wat resulteert in lange onderhoudsintervallen, maar vormt ook een harde filmlaag op het houtoppervlak die duurzaam elastisch is. Hierdoor beweegt deze laag mee met het hout zonder af te bladeren of te vervagen. Dankzij de vuilafstotende eigenschappen hechten vuil en stof niet aan het oppervlak en het uitstekende kleur- en glansbehoud verlengen het onderhoudsinterval. De verf kenmerkt zich door goede vloei, lange open tijd en een goed vullend vermogen, wat helpt bij het vullen van kieren in het hout. Met een hoog laagdiktebereik en sneldrogende eigenschappen biedt Drywood Verf voor Hout Nova een robuuste, langdurige bescherming en een esthetisch aantrekkelijke afwerking.

 

Veel gestelde vragen over Geïmpregneerd hout behandelen

Wilt u meer weten over het behandelen van geïmpregneerd hout en specifieke adviezen hoe u dit aanpakt. Hier leest u meer over: 

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze voor het behandelen van geïmpregneerd hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: