• Lorem ipsum

Eikenhout BehandelenOntdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen van eikenhout. Wat is eiken hout, waarom is het belangrijk eiken hout te behandelen en waarmee kunt u eiken hout het beste behandelen. Zodat het resultaat past bij de door u gewenste uitstraling en het eiken hout zo lang mogelijk wordt beschermd.

Wat is eikenhout?

Eikenhout heeft een warme geelbruine kleur en een mooie houttekening. Eiken is een duurzame houtsoort en wordt daarom zowel binnenshuis als buiten vaak toegepast. Binnen wordt eikenhout veel gebruikt voor vloeren en trappen, tafels, meubels en voor fraaie eiken balken aan plafond of wand. Buiten wordt eikenhout vaak toegepast voor houten palen van een overkapping of als gevelbekleding. Ook voor kozijnen, deuren en tuinmeubelen wordt eikenhout gebruikt. Eikenhouten balken hebben een robuuste uitstraling en zorgen dat de overkapping van uw terras, veranda, tuinhuis, carport, schuur of schutting een echte eyecatcher wordt.

Waarom eikenhout behandelen?

Door eikenhout te behandelen verlengt u de levensduur van het hout. Onbehandeld zal eiken hout buiten na verloop van tijd door weersomstandigheden en UV-straling van de zon verkleuren en vergrijzen. Door eiken hout te behandelen, kunt u de oorspronkelijke eiken kleur en uitstraling zoveel mogelijk behouden. Eiken kan worden afgewerkt met olie, was, lak of beits. Om de mooie kleur en houtnerf zichtbaar te behouden wordt vaak gekozen voor een transparante afwerking. Maar ook een meer dekkende afwerking is heel goed mogelijk. 

Eikenhout BehandelenEikenhout BehandelenEikenhout Behandelen


Waarmee eikenhout behandelen?

Hieronder ziet u een overzicht van de Teknos Drywood producten die u kunt gebruiken voor het behandelen van eikenhout. Bij de keuze voor een product is het belangrijk of eikenhout buiten of binnen wordt gebruikt en voor welke toepassing. En of u de natuurlijke kleur en houtstructuur van eiken hout zichtbaar wilt laten of dat u het eiken juist een hout bedekkende egale kleur wilt geven. Hieronder lichten we drie producten toe voor de behandeling van eikenhout buiten. De producten verschillen onder andere in de uitstraling die u aan het eiken hout geeft en het onderhoudsinterval.  

Houtolie voor een transparante, natuurlijke uitstraling. Voor het behandelen van eikenhout buiten met olie gebruikt u Woodex Bioleum. Dit is een natuurlijke transparante houtolie op waterbasis die in het hout trekt en geen filmlaag achterlaat. U hoeft slechts een dunne laag aan te brengen en bijwerken is, als dat nodig is, erg eenvoudig. De olie geeft het hout een matte, natuurlijke uitstraling, accentueert de houtnerf en bladdert niet. 

beits voor eikenhout

Beits voor een transparant of meer dekkend resultaat. Voor het behandelen van onbehandeld eikenhout met een beits gebruikt u Drywood Woodstain VV. Deze beits op waterbasis dringt diep in het hout en geeft een fraaie, semi-filmvormende kleuring aan het hout. De houtstructuur blijft bij transparante kleuren zichtbaar. Bij het gebruik van semi-dekkende kleuren is de originele eiken houtkleur en nerf minder goed zichtbaar. Drywood Woodstain VV is waterafstotend. De dunne coating laag maakt het makkelijk om het eiken houten oppervlak schoon te maken; vuil hecht minder namelijk makkelijk op een glad oppervlak. Deze beits geeft het hout een natuurlijke uitstraling en beschermt het hout voor langere tijd. De onderhoudsintervallen van deze beits liggen tussen de 3 en 5 jaar.

Verf voor Hout Nova

Verf voor een dekkend resultaat. Voor het behandelen van eikenhout met een dekkende verf gebruikt u Drywood Verf voor Hout Nova. Drywood Verf voor Hout Nova is een echte alleskunner. Het is een grondverf en aflak in 1, zodat voorbehandelen met een aparte grondverf niet nodig is. Hout Nova is een sneldrogende verf op waterbasis, die zeer goed hecht en dekt en kleine scheurtjes in het eiken goed opvult. Ook blijft de verf elastisch en behoudt langdurig kleur- en glans zodat een lange onderhoudsinterval van uw eiken hout mogelijk zijn is. Verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL-kleuren en NCS-kleuren.      

 

Veel gestelde vragen over eikenhout behandelen

Wilt u meer weten over het behandelen van eiken hout en specifieke advies hoe u dit aanpakt. Wat belangrijk is bij het oliën en beitsen van eikenhout? Welke kleur beits vaak wordt gebruikt om de natuurlijke kleur en uitstraling van eiken hout te behouden? Leest u hier verder.  

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze voor het behandelen van eikenhout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: