• Lorem ipsum

Hieronder beschrijven we een Teknos Drywood project in Zuid-Duitsland, waarbij een vlonder van verduurzaamd Accoya hout is behandeld met Teknos houtolie. Naast foto’s van het eindresultaat, geven we een overzicht van de voor dit project gebruikte producten, gekozen kleur en werkwijze.

Project Zuid-Duitsland: houten terras oliën

In dit project ging het om een groot Accoya houten terras met twee kleine visvijvers in zeer slechte staat. Het terras was eerder behandeld met bankirai olie dat bewoners te donkerbruin van kleur vonden. Na grondig schoonspuiten en kaal schuren is het terras vervolgens behandeld met Teknos Drywood Bioleum Woodoil. Wens van bewoners was een iets donkere kleur dan Accoya hout zelf en een goede waterbestendige en duurzame afwerking.


Gebruikte producten:

  • Ondergrond: verduurzaamd Accoya hout
  • Gebruikte houtolie: Bioleum Woodoil (opvolger: Woodex Bioleum)
  • Gekozen kleur: W139 Pinecone
  • Gekozen glansgraad: mat
  • Toegepaste werkwijze: hout reinigen met Rensa Terrace en dan twee dunne lagen Drywood Bioleum Woodoil aanbrengen met een kwast

Hieronder leest u meer waarom en hoe deze Teknos Drywood producten zijn gebruikt voor dit project.

Waarom een olie gebruiken voor vlonderplanken?

 Voor het behandelen van een houten vlonder of terras is een olie erg geschikt. Een vlonder of terras wordt belopen en als daar een beits voor gebruikt wordt, dan zou de beits onder invloed van warmte en druk kunnen gaan kleven.

Een olie dringt diep in het hout en geeft een prachtige accentuering aan de houtstructuur. De opname van water wordt sterk verminderd omdat de olie het hout van een dampopen en waterafstotende laag voorziet. Na droging kan de olie niet afbladderen en beschermt de olie het hout tegen indringing van vuil.  Er vormt zich geen film of voelbare laag op het hout waardoor het hout een zeer natuurlijke matte uitstraling krijgt.

Nieuw hout kan het beste met twee dunne lagen olie behandeld worden, bij onderhoud is één laag voldoende. Drywood Bioleum Woodoil, maar ook de opvolger Woodex Bioleum, is een olie op waterbasis en een goede en voordelige keuze voor het verfraaien en waterafstotend maken van tuinhout, zoals terras of vlonderplanken.

Welke kleur kiezen?

Bioleum Woodoil (en ook de opvolger Woodex Bioleum) heeft een eigen kleurenkaart. Voor dit project is gekozen voor de kleur W139 Pinecone. Dit is een iets donkere kleur dan de kleur van het Accoya hout zelf. Accoya is namelijk een lichte houtsoort. En hoewel het zeker mogelijk is om houtolie in een lichte kleur te gebruiken, geven de donkergekleurde varianten meer bescherming tegen UV-licht en daarmee tegen vergrijzing. Ook geven de pigmenten hout een mooie, warme en natuurlijke houtkleur.

Goed reinigen zorgt voor betere hechting van verf

Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak, vandaar dat de belangrijkste stap voor elke schilderklus is: schoonmaken! Rensa Terrace is een krachtig en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat hier speciaal voor geschikt is.

Heeft u persoonlijk advies nodig?

Het is belangrijk dat u de juiste verf of olie gebruikt. Op onze site vindt u alle informatie die u helpt bij uw keuze. Wilt u toch graag persoonlijk advies? Neem dan contact met onze Drywood specialisten op via op +31(0)6 - 832 639 72 of stuur een e-mail naar [email protected]. We helpen u graag verder.