• Lorem ipsum

Douglas Hout behandelenOntdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen en beitsen van Douglas hout. Benieuwd naar de beste werkwijze voor het beitsen van Douglas hout, het aantal verflagen dat minimaal nodig is, met welke droogtijd u rekening moet houden en welke kwasten perfect zijn voor het aanbrengen van een watergedragen beits als Teknos Woodstain VV? U leest er alles over in het duidelijke stappenplan hieronder.   
 

Douglas hout beitsen


De term Douglas hout wordt ook wel gebruikt als een verzamelnaam voor naaldhout soorten zoals Oregon Pine, Lariks hout, Europees Douglas en Inlands Douglas. Kenmerk van Douglas hout is dat het matig duurzaam is en onbehandeld gevoelig is voor vocht, blauwschimmel en houtrot. Ook kan Douglas hout hars bevatten. Hars kunt u het beste eerst verwijderen. Ook raden we u aan de kopse kanten en zaagsneden van Douglas hout extra te beschermen. In sommige situaties is het eerst aanbrengen van een impregneermiddel tegen blauwschimmel en houtrot aan te raden. Lees echter ook altijd het technisch informatieblad van de Teknos Drywood verfproducten voorafgaand aan uw verfklus. Genoemde droogtijden zijn een benadering en kunnen variëren afhankelijk van de houtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en laagdikte. 

 

Douglas hout BehandelenDouglas hout BehandelenDouglas Hout Behandelen

Stappenplan voor het beitsen van Douglas hout


 
ReinigenDouglas hout reinigen 


Verwijder vuil, vet en stof van het Douglas hout. Dit kan eenvoudig met een Rensa ontvetter en verfreiniger zoals Rensa Facade. Spoel vervolgens het Douglas hout na met schoon water en laat het Douglas hout vervolgens goed drogen.  


SchurenDouglas hout schuren 


Schuur Douglas hout licht op met schuurpapier voor een betere hechting van de beits. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het hout stofvrij voordat u begint met Douglas hout beitsen.

 
VervenAanbrengen bescherming op kopse kanten en zaagsneden Douglas hout


Afgezaagd Douglas hout kan, net als kopse kanten, door de grove structuur makkelijk vocht opnemen. Het goed afdichten van zaagsneden en kopse kanten van Douglas hout is daarom belangrijk. Omdat beits dun en vloeibaar is, zal dit niet zo goed afdichten als 1-2 lagen Drywood Kopse Sealer dat u kunt aanbrengen met kwast, verfrol of spuiten.

 

Droogtijd

Drywood Kopse Sealer 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur


VervenAanbrengen van beits op Douglas hout 


Breng minimaal 2-3 lagen Drywood Woodstain VV beits aan op Douglas hout. Roer de beits goed door voor gebruik. Gebruik een kwast van kunstvezel voor watergedragen verven. Beits altijd met de houtnerf mee en plank voor plank. Het aanbrengen van de juiste laagdikte is erg belangrijk voor een goede bescherming van het Douglas hout. 

 

DroogtijdDrywood Woodstain VV 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur

 

Droogtijd

Temperaturen en luchtvochtigheid tijdens uw verfklus   


Belangrijk is de verfproducten niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen of als de luchtvochtigheid te hoog is. 

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het uitvoeren van uw verfklus, zoals het beitsen van Douglas hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Rensa Facade
Rensa Facade
De belangrijkste stap vóór elke schilderklus: schoonmaken! Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak. Teknos Rensa Facade is een krachtige, biologisch afbreekbare reiniger geschikt voor alle oppervlakken. Verfreiniger en onderhoudsmiddel in één.
€18,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodex Aqua Base Plus
Woodex Aqua Base Plus
Woodex Aqua Base Plus is een hout impregneermiddel op waterbasis. Dringt diep in het hout en geeft het onbehandelde of geschuurde hout effectieve bescherming tegen houtverkleurende schimmels als blauwschimmel en houtrot. Daarna afwerken met beits of olie.
€42,00Incl. btw
Teknos Drywood Kopse Sealer
Kopse Sealer
Drywood Kopse Sealer is een watergedragen, sneldrogende sealer speciaal voor kops hout in geveltimmerwerk, houten constructies en voor randafdichting van plaatmateriaal. Kopse sealer sluit de grove poriën in kops hout duurzaam waterdicht af.
€40,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Mat
Woodstain VV Mat
Teknos Drywood Woodstain VV Mat is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbekleding, rabat en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€36,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Zijdeglans
Woodstain VV Zijdeglans
Drywood Woodstain VV Zijdeglans is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen- en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan o.a. gevelbekleding, rabat
en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€36,00Incl. btw