• Lorem ipsum

oregon pine behandelen

Ontdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen van Oregon Pine. Wat is Oregon Pine en wat zijn de verschillen tussen Oregon Pine, Douglas fir, Europees Douglas en Inlands Douglas. Waarom is het belangrijk Oregon Pine of Douglas hout te behandelen en waarmee kunt u Oregon Pine of Douglas hout het beste behandelen. En het resultaat past bij de door u gewenste uitstraling en Oregon Pine of Douglas hout zo lang mogelijk wordt beschermd.

Wat is Oregon Pine?

Douglas fir dat uit Noord-Amerika geïmporteerd is, wordt in Europa Oregon Pine genoemd. Hout dat in West-Europa is gegroeid, wordt Europees Douglas genoemd. En het hout dat in Nederland is gegroeid wordt Inlands Douglas genoemd. Volgt u het nog? Belangrijk is dat het in Europa gegroeide Douglas hout in uiterlijk en in eigenschappen vergelijkbaar is met Douglas fir of Oregon Pine uit Noord-Amerika. En dat Oregon Pine en Douglas een naaldhout soort zijn waarvan het belangrijk is dat u deze niet onbehandeld laat. 

Waarom Oregon Pine behandelen?

Zowel Oregon Pine als Europees Douglas hout zijn matig duurzaam. Onbehandeld gaat het hout maximaal 10-15 jaar mee. Oregon Pine en Douglas hout zijn namelijk zeer gevoelig voor aantasting door schimmels en houtrot en voor verkleuring en vergrijzing. Om dit tegen te gaan is het nodig om het hout te behandelen, bijvoorbeeld met een gekleurde beits. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden en wordt verkleuring of vergrijzing door UV-straling van de zon tegen gegaan. U kunt kiezen voor een kleur die lijkt op de Douglas houtkleur of juist voor een hele andere kleur om uw Douglas hout mee te verfraaien, zoals de kleur git zwart of te wel RAL 9005.  

 

oregon pine behandelenoregon pine behandelen 1oregon pine behandelen

 

Waarmee Oregon Pine behandelen?

Oregon Pine kunt u behandelen met een beits, zoals Drywood Woodstain VV. Deze beits vormt een beschermende laag die in het hout trekt en Oregon Pine of Douglas hout waterafstotend maakt. Dit is belangrijk omdat op droog hout houtrot en schimmels minder kans krijgen. Door het waterafstotend maken van Douglas hout, werkt het hout ook veel minder en is er dus minder kans op scheuren. Getinte beits geeft tevens een goede bescherming tegen verkleuring door UV-straling van de zon. Behandelen met beits verlengt de levensduur van Oregon Pine of Douglas hout dan ook aanzienlijk. 

Woodstain VV

Beits voor een transparant of meer dekkend resultaat. Een zeer goede beits om Oregon Pine of Douglas hout te behandelen is Drywood Woodstain VV. Deze dunne beits trekt diep in het hout. Dun wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is. Integendeel, de beitsen van Drywood behoren tot de meest duurzame beitsen die verkrijgbaar zijn. Deze beits brengt u zelf makkelijk mooi aan en heeft een zeer gunstig verbruik. Zo beitst u gemiddeld 10m2 hout met 1 liter beits. De beits droogt snel en een tweede laag beits kan, afhankelijk van de omstandigheden, al na ca. 2 uur  zonder schuren worden opgebracht. Zo is nieuw hout in 2 tot 3 lagen klaar zonder aparte grondverf of primer en extra schuren. Dankzij de waterafstotende werking van Drywood Woodstain VV blijft Douglas hout lange tijd beschermd tegen houtrot, schimmels en algengroei. Deze watergedragen beits kan niet afbladderen, scheurt en barst niet, heeft een zeer goede dekkracht en is ademend en vochtregulerend. Niet voor niets is Drywood de eerste keuze van vele houtverwerkende professionals. 

Kopse Sealer

Geadviseerd wordt de kopse kanten en zaagkanten van Oregon Pine of Douglas hout wel altijd af te dichten met Drywood Kopse Sealer. Als een plank van Douglas hout namelijk afgekort is, krijgt de kopse kant of zaagsnede een grove structuur die zeer gevoelig is voor het opnemen van vocht. Hoe goed een beits ook is, omdat beits een dun en vloeibaar product is, zal het grof hout nooit zo goed kunnen afdichten als een speciale sealer.   

 

Veel gestelde vragen over het behandelen vann Oregon Pine hout

Wilt u meer weten over het behandelen van Oregon Pine en specifieke tips hoe u dit aanpakt.  Hier leest u meer over:  

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze voor het behandelen van Oregon Pine en Douglas hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: