• Lorem ipsum

Accoya kleur W27

Hier leest u alles over het oliën van Accoya hout, zoals een Accoya houten deur oliën. Welke producten van Teknos Drywood heeft u hiervoor nodig? Uit welke kleur olie voor Accoya hout kunt u kiezen? En welke kleuren worden vaak gekozen voor een natuurlijke uitstraling? Tot slot geven wij u een eenvoudig stappenplan voor een optimaal resultaat van uw verfklus. Wilt u eerst meer weten over Accoya hout en waarom accoyahout behandelen, leest u dan Accoya hout behandelen

Benodigde producten voor het oliën van accoya hout

Accoya hout is een gemodificeerde houtsoort die zeer duurzaam is en vaak buiten gebruikt wordt voor ramen, deuren en gevelbekleding. Behandeling van Accoya hout met een olie geeft bescherming tegen weersinvloeden en tegen vergrijzing. We raden onderstaande producten aan voor het reinigen en behandelen van Accoya hout met olie, zoals een Accoya houten voordeur:

  • Woodex Bioleum: matte, transparante houtolie, 60% biobased
  • Kopse Sealer: voor afsluiten van kopse kanten en zaagkanten van het hout
  • Rensa Facade: een reinigingsmiddel voor betere hechting van olie op hout

 

Woodex Bioleum houtolie

Woodex Bioleum

Teknos Woodex Bioleum kan gebruikt worden voor het oliën van Accoya hout buiten. Woodex Bioleum is een watergedragen transparante olie die voor 60% biobased is. De olie dringt in het hout en vormt geen filmlaag. Woodex Bioleum bevat in vergelijking met Woodex Aqua Wood Oil, een andere houtolie van Teknos, meer vaste stoffen. Hierdoor heeft Woodex Bioleum een langer kleurbehoud dan Woodex Aqua Wood Oil, maar ook een langere droogtijd. Afhankelijk van de omstandigheden is het aan te raden Drywood Kopse Sealer te gebruiken voor het sealen van de zaagkanten en kopse kanten van het Accoya hout. 

 

Welke kleur Accoya olie kiezen?

Accoya hout is licht van kleur. Alleen een getinte houtolie biedt bescherming tegen UV-straling van de zon en vergrijzing. We adviseren dan ook voor gebruik op accoya buiten een gekleurde olie te kiezen. Voor de buitendeur op de foto hierboven is gekozen voor kleur W127 van de Woodex Bioleum Kleurenkaart.

 

Teknos Woodex Bioleum is leverbaar in de kleuren:

Hieronder ziet u een afbeelding van 2 kleuren, W136 en W145 van de Woodex Bioleum kleurenkaart. Deze kleuren worden vaak gekozen voor een natuurlijke lichte uitstraling van Accoya hout. Zodat wel een getinte olie het Accoya hout beschermt, maar ook de oorspronkelijke kleur van Accoya hout accentueert. Deze afbeelding laat echter ook zien dat bij gebruik van dezelfde kleur op een andere (kleur) ondergrond het eindresultaat kan verschillen.  

Bioleum kleur W145 vurenBioleum kleur W136 douglasBioleum kleur W145 vurenBioleum kleur W145 douglas

Stappenplan voor het oliën van accoya

 

ReinigenAccoya hout reinigen

Maak onbehandeld accoya hout stofvrij. Reinig eerder behandeld of vuil accoya hout met Rensa Facade, spoel dit na met ruim schoon water en laat Accoya hout vervolgens goed drogen. 

 

SchurenAccoya hout schuren

 Schuur accoya hout alleen als het nodig is, licht op met de houtnerf mee. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het hout stofvrij voordat u begint met oliën.

 

VervenAccoya hout oliën

Breng op droog hout 1 dunne laag Teknos Woodex Bioleum olie gelijkmatig aan met een kwast, spons of via spuiten. Een dikkere laag olie kan vlekkerigheid veroorzaken en het droogproces vertragen. Roer de gekleurde olie goed door voor en tijdens gebruik. Eventueel overtollige olie kunt u na ongeveer 10 minuten met een katoenen doek afvegen.

 

Droogtijd

Woodex Bioleum

Kleefvrij na ca. 12 uur
Doordroging na ca. 96 uur 

 

Droogtijd

Temperaturen en luchtvochtigheid tijdens uw verfklus   


Belangrijk is de houtolie niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen of als de luchtvochtigheid te hoog is. Aanbrengen bij fel zonlicht of bij vochtig weer kunt u beter vermijden.

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het oliën of beitsen van Accoya hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Woodex Bioleum
Woodex Bioleum
Teknos Woodex Bioleum is een unieke watergedragen olie die speciaal ontwikkeld is voor het verfraaien en waterafstotend maken van tuinhout. Geschikt voor bankirai, steigerhout, houten tuinmeubelen, steiger en terras. Opvolger van Drywood Bioleum Woodoil.
€38,00Incl. btw
Teknos Drywood Kopse Sealer
Kopse Sealer
Drywood Kopse Sealer is een watergedragen, sneldrogende sealer speciaal voor kops hout in geveltimmerwerk, houten constructies en voor randafdichting van plaatmateriaal. Kopse sealer sluit de grove poriën in kops hout duurzaam waterdicht af.
€40,00Incl. btw
Teknos Drywood Rensa Facade
Rensa Facade
De belangrijkste stap vóór elke schilderklus: schoonmaken! Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak. Teknos Rensa Facade is een krachtige, biologisch afbreekbare reiniger geschikt voor alle oppervlakken. Verfreiniger en onderhoudsmiddel in één.
€18,00Incl. btw