• Lorem ipsum

Een mooi project in Blaricum met Teknos Drywood. Deze nieuwe garage is bekleed met douglas rabat delen die zijn behandeld met zwarte beits. Lees hier waarom u het beste twee lagen beits voor Douglas kunt gebruiken.

Deze hoekwoning in Blaricum uit 2017 heeft onlangs een nieuwe garage gekregen. Om de garage in stijl van de woning te houden is besloten om de garage te bekleden met zwart douglas rabat. Hoewel de planken al zwart aangeleverd werden was het toch nodig om nog eenmaal met zwarte beits te behandelen. Hier leest u waarom.

Object: Rabatdelen aan 3 zijden van een nieuw aangebouwde garage in totaal 32 vierkante meter.

Eisen: Mat zwarte beits, zo lang mogelijke onderhoudsinterval.

Applicatie methode: Aangebracht met platte kwast, door de bewoners zelf.

 

Douglas hout behandelen


Douglas hout behandelen met Woodstain VV zwarte beits

We vallen met de deur in huis: Hoe goed een beits ook dekt, er zijn altijd twee lagen nodig. Hier leggen we u het graag uit.

Hoewel de planken voor deze woning reeds aangeleverd werden met een eerste laag beits is het toch
belangrijk om na montage een twee laag aan te brengen. De vaak fabrieksmatig aangebrachte beits is vaak matig van kwaliteit. Dit komt niet alleen door de beits zelf, maar ook door de geringe laagdikte. Het is voor een fabrikant een goede manier om de marge op zwart rabat te vergroten. Een dunne laag beits zal snel verweren en vergaan. Douglas heeft een matige duurzaamheid (klasse 3) en daarom zal douglas hout altijd behandeling met beits nodig hebben. 

Wanneer douglas rabat delen geplaatst worden na het beitsen zullen schroefgaten en zaagkanten geen beits meer hebben en op kaal hout kan vocht al binnen een paar jaar voor problemen zorgen. Zeker op de metalen schroeven kan vochtige lucht snel condenseren en in het hout trekken.

Douglas rabat delen behandelen met beits zorgt ervoor dat het hout waterafstotend is. Wanneer douglas hout over een lange periode vocht opneemt en weer afstaat ontstaan er steeds grotere scheuren en is er kans op kromtrekken en werken van het rabat. Het begin van een neerwaartse spiraal. 

Een laatste niet te onderschatten nadeel is dat de planken vies worden door stof en zand, op de grond liggen en zelfs beschadigd raken tijdens het aanbrengen op de bouw. Een nieuwe laag maakt het pas echt af. 

Woodstain VVEen goede beits voor het behandelen van douglas rabat is Teknos Drywood Woodstain VV. Deze zwarte beits is van zeer goede kwaliteit, gaat lang mee en kunnen we daarom duurzaam noemen. Bovendien is deze beits op waterbasis en verwerkt daarom zeer prettig. 

Woodstain VV beits is extreem waterafstotend en hierdoor krijgen schimmels en houtrot geen kans op douglas hout. Ook wordt het op- en afgeven van vocht tegen gegaan door de waterafstotende werking van Woodstain VV. 

Drywood Woodstain beits voor douglas is verkrijgbaar in de diepzwarte RAL 9005 kleur voor een intens zwarte plank. Deze kleur wordt ook wel gitzwart genoemd. Het bevat de maximale hoeveelheid pigmenten.

De zaagkanten zijn voor het aanbrengen voorzien van een laag Teknos Drywood Kopse Sealer voor kops hout. Deze kleurloze laag is speciaal bedoeld om de grove poriën dicht te zetten, iets wat een beits maar beperkt kan. Vocht kan goed in een zaagkant trekken, het begin van houtrot en onthechting van de beits. Een blik van een liter is voor een gemiddelde klus als deze al vaak voldoende. 

 

Gebruikte Teknos / Drywood kleur

Voor dit project is gekozen voor RAL 9005, diepzwart of ook gitzwart genoemd. Deze kleur is de meest verkochte kleur en deze inmiddels klassieker is niet meer weg te denken in Nederland. Uiteraard zijn alle andere RAL kleuren ook mogelijk maar ook de combinatie met transparante houtkleuren kan erg mooi zijn.  Voor de Teknos Drywood Kopse Sealer is de kleurloze variant gebruikt

Heeft u advies nodig?

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over douglas hout behandelen.

 

Douglas rabatdelen behandelen met zwarte beits