• Lorem ipsum

Hieronder beschrijven we een Teknos Drywood project in Oostzaan, waarbij de verticale gevelbetimmering van grenen geverfd is met Teknos Drywood Verf voor Hout Nova. Naast foto’s van het eindresultaat, geven we een overzicht van de in dit project gebruikte producten, kleur en toegepaste werkwijze.

 

Project Oostzaan: schilderen van grenen gevelbetimmering

In dit project ging het om een onder architectuur gebouwde woning met een betimmering van verticale rabatdelen op alle drie de woonlagen. De wens van bewoners was het grenenhout te verven in de kleur Navajo Red met een zo lang mogelijke onderhoudsvrije periode. Verven van grenenhout aan de gevel is namelijk een grote klus waarvan bewoners het onderhoud zo lang mogelijk willen uitstellen. Bewoners willen graag een verf die eenvoudig is aan te brengen.

 

Grenem Rabbat delen

Gebruikte producten:

  • Ondergrond: onderhoud van eerder geschilderde grenen rabatdelen
  • Gebruikte producten: Teknos Drywood Verf voor Hout Nova en Rensa Facade
  • Gekozen kleur: Navajo Red
  • Gekozen glansgraad: zijdeglans
  • Toegepaste werkwijze: hout reinigen met Rensa Facade en dan een laag Teknos Drywood Verf voor Hout Nova aanbrengen met een lakvilt roller

Hieronder leest u meer waarom en hoe deze Teknos Drywood producten zijn gebruikt voor dit project.

 

Waarom grenen rabatdelen verven?

Grenen is prima geschikt voor gebruik als rabat én een prijsbewuste keuze. Onbehandeld grenen heeft een gemiddelde duurzaamheidsklasse en gaat maximaal 15 jaar mee. Door grenen te behandelen met de juiste verf kan dit met vele jaren worden verlengd.

Rabatdelen zijn niet-maatvast hout, dat betekent dat hout kan gaan werken. Grenen rabatdelen zullen vanwege hun lengte onder invloed van temperatuurschommelingen gaan krimpen en uitzetten. Als de verf die beweging van het grenen niet kan ‘bijbenen”, dan zal de verf gaan barsten en scheuren. Het is dus belangrijk dat de gekozen verf voldoende elastisch is en mee kan bewegen met het grenen. Als de verf barst en scheurt, zal het hout water gaan opzuigen. Als grenenhout lange tijd vochtig blijft, dan wordt hout zacht en ontstaat houtrot. Dat is dan vaak niet meer te herstellen, anders dan door vervanging van de grenen planken tegen hoge kosten.

Teknos Drywood Verf voor Hout Nova is een extreem elastisch blijvende verf op waterbasis met een zeer lange levensduur en is bovendien vochtregulerend en zeer weerbestendig. Hierdoor is deze verf zeer geschikt voor het verven van grenen rabatdelen buiten. De hechting van Verf voor Hout Nova is heel goed en de laagdikte behoort tot de hoogste in de markt. Laagdikte is erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat verf lang meegaat. Ook behoudt de verf lang haar kleur en glans. Het aanbrengen van deze verf is erg eenvoudig. De verf zet ook kleine naden en kieren dicht en gebruik van kit is daarom niet nodig.  

 

Goed reinigen zorgt voor betere hechting van verf

Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak, vandaar dat de belangrijkste stap voor elke schilderklus is: schoonmaken! Rensa Facade is een krachtig en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat hier speciaal voor geschikt is.  

 

Welke kleur kiezen?

Teknos Drywood Verf voor Hout Nova is beschikbaar in vele kleuren, zoals de bekende RAL kleuren.Voor dit project is echter gekozen voor de kleur Navajo Red.

 

Persoonlijk advies?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf, olie of beits te kiezen voor uw specifieke situatie. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: