• Lorem ipsum

accoya hout

Hier leest u alles over Accoya hout beitsen, zoals het beitsen van Accoya houten gevelbekleding. Welke producten van Teknos Drywood heeft u nodig bij het beitsen van Accoya hout? Uit welke kleuren beits kunt u kiezen en welke kleuren worden vaak gekozen voor een natuurlijke uitstraling van Accoya? En wat heeft u nodig voor vergrijsd Accoya? Tot slot geven we u een eenvoudig stappenplan voor een perfect resultaat van het beitsen van Accoya hout. Wilt u meer weten over Accoya hout en waarom Accoya hout beitsen, leest u dan eerst Accoya hout behandelen

 

Benodigde producten voor het beitsen van Accoya hout

Accoya is een gemodificeerde houtsoort die zeer duurzaam is en vaak buiten gebruikt wordt voor gevelbekleding, ramen en deuren. Door beitsen van Accoya hout wordt Accoya beschermd tegen weersinvloeden en tegen vergrijzing. Ook kunt u er met een grijze kleur beits voor zorgen dat Accoya hout direct een egaal vergrijsde kleur krijgt. Onderstaande producten kunt u gebruiken voor het reinigen en beitsen van Accoya:

 

Beits voor een transparant of (semi-)dekkend resultaat 

Woodstain VV

Drywood Woodstain VV is een watergedragen beits op basis van olie gemodificeerde acrylaat hars. De beits dringt diep in het Accoya hout en geeft een fraaie kleuring aan het hout. Bij twee of meer lagen beits krijgt het hout een zeer dunne filmlaag op het hout. Daarom wordt deze beits ook wel semi-filmvormend genoemd. De beits maakt het Accoya hout waterafstotend en door de dunne gladde laag hecht vuil minder makkelijk aan het hout. Woodstain VV beits is KOMO-gecertificeerd.

Drywood Woodstain VV is een 2 in 1 beits, grond- en afwerklaag in 1. Dit betekent dat u geen aparte grondverf nodig hebt. Wel wordt aangeraden bij gebruik van Woodstain VV beits altijd de kopse kanten en zaagsneden van het hout te behandelen met Drywood Kopse Sealer. Door het afdichten ("sealen") van de kopse kanten wordt het binnendringen van vocht in de kopse kanten en zaagsneden van het hout voorkomen. Woodstain VV beits is verkrijgbaar in vele transparante en semi-dekkende kleuren. Ook kunt u kiezen uit een matte of zijdeglans variant.

 

Welke kleur beits voor Accoya hout kiezen?

De houttekening van Accoya hout blijft het beste zichtbaar bij gebruik van een beits in transparante kleuren. Bij meer dekkende kleuren wordt de oorspronkelijke kleur en houttekening van het Accoya hout minder goed zichtbaar. Kies bij een beits die buitenshuis gebruikt gaat worden, echter altijd voor een getinte beits. Het pigment (de kleurdeeltjes) in de beits stoppen de UV-straling van de zon die de bovenste cellenlaag van het hout probeert af te breken. Hoe meer kleurdeeltjes de beits heeft en des te sterker en ondoorzichtiger de kleur van de beits is, hoe beter de beits het hout tegen de zon beschermt. Een volledig kleurloze houtbeits biedt geen enkele UV-bescherming en het hout zal dan dus net zo snel vergrijzen als onbehandeld Accoya hout.Voor een goede bescherming van het Accoya hout is het belangrijk de in de technische informatie geadviseerde laagdikte aan te brengen.

Drywood Woodstain VV is leverbaar in de kleuren:

 


Stappenplan voor het beitsen van gevel van Accoya hout

 

ReinigenAccoya hout reinigen

Maak onbehandeld Accoya hout stofvrij. Reinig eerder behandeld of vuil Accoya hout met Rensa Facade, spoel goed na met water en laat het vervolgens goed drogen. 

 

SchurenAccoya hout schuren

Schuur Accoya hout, alleen als het echt nodig is, licht op en met de houtnerf mee. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het Accoya hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

 

VervenAanbrengen Kopse Sealer op kopse kanten Accoya hout

Kopse kanten en zaagkanten kunnen door de grove structuur van het hout makkelijk vocht opnemen. Omdat beits dun en vloeibaar is, zal dit niet zo goed afdichten als Drywood Kopse Sealer. Gebruik daarom eerst 1-2 lagen Kopse Sealer op de kopse kanten. Dat u kunt aanbrengen met kwast, verfrol of via spuiten.

 

Droogtijd

Drywood Kopse Sealer 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur


VervenAccoya hout beitsen

Breng minimaal 2-3 lagen Drywood Woodstain VV beits aan. Bij Woodstain VV beits Equal Weathering 1 laag. Roer de beits goed door. Gebruik een kwast van kunstvezel voor watergedragen verven. Beits altijd met de houtnerf mee, plank voor plank. Bij nieuwe, nog te monteren Accoya gevelbekleding kunt u het beste voor montage 2 lagen rondom beitsen. Na montage werkt u de zichtzijde met 1 laag beits af.

 

DroogtijdDrywood Woodstain VV 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur

 

Droogtijd

Temperaturen en luchtvochtigheid tijdens uw verfklus   


Belangrijk is de verfproducten niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen of als de luchtvochtigheid te hoog is. Aanbrengen bij fel zonlicht of bij vochtig weer kunt u beter vermijden.

 

 

Persoonlijk advies nodig?

Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het maken van uw keuze voor beitsen van Accoya hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Rensa Facade
Rensa Facade
De belangrijkste stap vóór elke schilderklus: schoonmaken! Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak. Teknos Rensa Facade is een krachtige, biologisch afbreekbare reiniger geschikt voor alle oppervlakken. Verfreiniger en onderhoudsmiddel in één.
€17,00Incl. btw
Teknos Drywood Kopse Sealer
Kopse Sealer
Drywood Kopse Sealer is een watergedragen, sneldrogende sealer speciaal voor kops hout in geveltimmerwerk, houten constructies en voor randafdichting van plaatmateriaal. Kopse sealer sluit de grove poriën in kops hout duurzaam waterdicht af.
€36,90Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Mat
Woodstain VV Mat
Teknos Drywood Woodstain VV Mat is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbekleding, rabat en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€44,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Zijdeglans
Woodstain VV Zijdeglans
Drywood Woodstain VV Zijdeglans is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen- en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan o.a. gevelbekleding, rabat
en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€44,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain Equal Weathering
Woodstain Equal Weathering
Drywood Woodstain VV Equal Weathering is een beits op waterbasis voor een meer gelijkmatige vergrijzing van hout buiten. Het is een voor-vergrijzer en geeft hout een egale vergrijsde uitstraling. Voor o.a. gevelbekleding, rabat en houtconstructies.
€94,90Incl. btw