• Lorem ipsum

Beste verf voor houten tuinhuis

Hier leest u alles over het verven van een houten tuinhuis of chalet. Waarom een houten tuinhuis verven? Welke verf kunt u hiervoor het beste gebruiken? Plus onmisbare tips en adviezen van de professional voor het schilderen van uw houten tuinhuis en hoe u het meest duurzame en mooiste verfresultaat krijgt.

Waarom een houten tuinhuis verven? 

Een tuinhuis is vaak gemaakt van naaldhout, zoals vurenhout, lariks of Douglas hout en wordt meestal minder vaak gebruikt dan een woonhuis. Problemen, zoals houtrot of schimmel, zullen daardoor minder snel opgemerkt worden. Terwijl een houten tuinhuis het vaak zwaar te verduren heeft in het Hollandse weer. Door uw houten tuinhuis waterafstotend te behandelen en te verven, kunt u de levensduur ervan aanzienlijk verlengen en problemen zoals houtrot voorkomen. 

Welke verf is het meest geschikt voor mijn houten tuinhuis?

Naaldhout, zoals vuren, grenen of Douglas hout, zal altijd enigszins werken en vervormen onder invloed van zon en regen. Zo kan hout uitzetten onder invloed van de zon. Een niet elastische houtverf kan deze werking van het hout niet bijbenen en kan daardoor gaan bladderen en scheuren. Een gevolg hiervan is dat regen op het hout kan gaan inwerken en voor allerlei problemen kan zorgen tot houtrot aan toe. Houtrot is alleen te verhelpen door aangetaste delen te vervangen. En dit kan zeer kostbaar zijn.

Verf voor Hout MasterSuper sterke en elastische houtverf. Als verf behalve elastisch ook sterk is, makkelijk aan te brengen en in alle RAL kleuren verkrijgbaar is, dan is sprake van de beste verf voor uw houten chalet of tuinhuis. Drywood Verf voor Hout Master van Teknos voldoet hier aan en is zeer geschikt voor het verven van uw houten tuinhuis, schuur of chalet. Deze extreem weerbestendige verf blijft tot 10 jaar onderhoudsvrij en ook de niet-professional krijgt eenvoudig een strak verfresultaat. Drywood Verf voor Hout Master is de meest elastische verf in zijn soort. Ook kan deze verf extreem dik worden aangebracht. Tot wel 12 keer dikker dan een traditionele terpentine basis verf. En volle lagen betekent maximale bescherming van uw hout. Een groot voordeel van deze laagdikte is ook dat u de naden, knoesten en kleine gaatjes makkelijk kunt dichtzetten met deze dekkende verf. 

Deze houtverf op waterbasis blijft goed 'staan', u krijgt dus geen zakkers en druipers, heeft een mooie vloei en droogt snel. En erg belangrijk, deze verf kan onmogelijk afbladderen en scheuren en de verf op van tuinhuis blijft zeer lang mooi. Dit komt omdat deze verf extreem weerbestendig en waterafstotend is en goed bestand tegen UV-straling. Deze verf kan zelfs gebruikt worden op andere met primer behandelde ondergronden, zoals kunststof en minerale oppervlakken.

Drywood Verf voor Hout Master kan worden gebruikt als voor- en aflak op gegrond hout of over bestaand schilderwerk. Voor kaal hout adviseren wij altijd eerst Drywood Easyprimer aan te brengen voor een goede hechting. Kaal hout heeft altijd 3 lagen verf nodig. Deze verf is ademend en daarmee bij uitstek geschikt voor een houten tuinhuis die aan de binnenzijde vaak onafgewerkt blijven. Een ademende verf laat vocht in het hout er wel uit, maar vocht kan er niet via de buitenzijde het hout in. Hierdoor en door het dichtzetten van alle naden, openingen, gaatjes, kiertjes en noesten maakt dat het hout droog blijft.

Hoeveel verf heb ik nodig voor het verven van houten tuinhuis?

Dit is geen onbelangrijke vraag bij het behandelen van een houten tuinhuis. Houten chalets en tuinhuizen hebben immers vaak vele vierkante meters hout. Met vele m2 is het fijn dat Drywood Verf voor hout Master een gunstig verbruik heeft, ondanks dat het zo dik wordt opgezet. Het gemiddeld verbruik is circa 10 vierkante meter per liter verf per laag. Verf voor Hout Master heeft hierdoor een goede prijs kwaliteit verhouding. 

Onmisbare tips en adviezen voor het verven van uw tuinhuis?

Onderhoud bestaand tuinhuis. Dan is het van belang om eerst te kijken of het hout nog in orde is. Door te checken of er niet een te hoog vochtpercentage in het hout aanwezig is. Houtrot moet uiteraard ook eerst worden hersteld. Daarna is het belangrijk het tuinhuis goed schoon te maken, bijvoorbeeld met Rensa Facade. Dit is een reinigingsproduct en ontvetter voor geverfd hout. Daarna het hout licht schuren met een korrel hoger dan P180. Losse verf en slechte delen moeten goed "doorgeschuurd" worden. Plaatselijk kaal geschuurd hout moet worden 'bijgevlekt' met Drywood Easyprimer, een grondverf. Hierna kunt u het tuinhuis met twee lagen Verf voor Hout Master behandelen. U kunt Drywood Easyprimer ook bestellen in de kleur waarmee u het tuinhuis gaat aflakken.

Nieuw tuinhuis. Nieuw gegrond hout kunt u met 2 lagen Drywood Verf voor Hout Master behandelen. De eerste laag Master is al na 4 uur overschilderbaar. Let erop dat u de spijker en schroefgaten vooraf plamuurt en vult met twee componenten epoxy plamuur voor buiten. Heeft u plamuur plekken geschuurd en zijn er kale plekken ontstaan? Plaatselijk gronden of 'bijvlekken' van deze kale plekken kunt u met Drywood Easyprimer. Belangrijk is dat kaal hout altijd drie lagen verf nodig heeft. 

Bij nieuw onbehandeld kaal hout is de houtsoort van belang. Hout dat rijk is aan inhoudsstoffen, zoals Merbau of Red Cedar, moet eerst gegrond worden met een speciale sealer Futura Aqua Primer. Deze laag zorgt ervoor dat er geen gele en bruine vlekken in de eindlaag te zien zijn als inhoudsstoffen van hout door de verf komen. Alleen bij echt donkere kleuren verf van Drywood Verf voor Hout Master is dit niet nodig en volstaat een laag Drywood Easyprimer. Overig kaal hout heeft eerst een laag Drywood Easyprimer nodig en hierna kunt u het tuinhuis of chalet met twee lagen Verf voor Hout Master afwerken. Belangrijk is dat kaal hout altijd drie lagen verf krijgt. 

 

Persoonlijk advies nodig?

Bij Teknos Specialist begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste verf te kiezen voor het schilderen van uw houten tuinhuis. Op onze website vindt u een schat aan informatie die u hierbij kan helpen. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject: