• Lorem ipsum

Ontdek met onze deskundige tips en adviezen alles wat u moet weten over het behandelen en beitsen van Accoya. Benieuwd naar de beste werkwijze voor het beitsen van Accoya, het aantal beits lagen dat nodig is, met welke droogtijd u rekening moet houden en welke kwasten perfect zijn voor het aanbrengen van een watergedragen beits als Teknos Drywood Woodstain VV? U leest er alles over in het duidelijke stappenplan hieronder.

  
 

Accoya hout beitsen


Accoya is gemodificeerd en verduurzaamd naaldhout. Accoya is een merknaam van het bedrijf Accsys. Teknos Drywood is een partner van Accsys Accoya. Teknos Drywood heeft haar coatings, zoals Drywood Woodstain VV beits, uitgebreid getest op Accoya. Kenmerk van Accoya hout is dat het zeer duurzaam is en nagenoeg niet meer gevoelig is voor vocht en houtrot. Accoya wordt daarom vaak gebruikt voor houten gevelbekleding en zonwering, maar ook voor houten deuren en kozijnen. Het beitsen van Accoya gebeurd dan ook met name om esthetische redenen, waaronder het tegen gaan van vergrijzing of het juist zorgen voor een gelijkmatige vergrijzing. Aangeraden wordt de kopse kanten en zaagsneden van Accoya hout extra te beschermen voorafgaand aan het beitsen. Lees ook altijd het technisch informatieblad van de Teknos Drywood verfproducten voorafgaand aan uw verfklus. Genoemde droogtijden zijn een benadering en kunnen variëren afhankelijk van de houtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en laagdikte. 

 

 

 

 

Stappenplan voor het beitsen van Accoya hout

 

ReinigenAccoya hout reinigen

Maak onbehandeld Accoya hout stofvrij. Reinig eerder behandeld of vuil Accoya hout met Rensa Facade, spoel goed na met water en laat het vervolgens goed drogen. 

 

SchurenAccoya hout schuren

Schuur Accoya hout, zeker bij een transparante beits, licht op en met de houtnerf mee. Gebruik grover schuurpapier als u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak daarna het Accoya hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

 

VervenAanbrengen houtsealer op kopse kanten Accoya hout

Kopse kanten en zaagsneden kunnen door de grove structuur van het hout makkelijk vocht opnemen. Omdat beits dun en vloeibaar is, zal dit niet zo goed afdichten als Drywood Kopse Sealer. Breng 1-2 lagen Kopse Sealer aan op de kopse kanten met kwast, verfrol of via spuiten.

 

Droogtijd

Drywood Kopse Sealer 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur


VervenAccoya hout beitsen

Breng minimaal 2-3 lagen Drywood Woodstain VV beits aan. Bij Woodstain VV beits Equal Weathering is vaak 1-2 laag genoeg. Roer de beits goed door. Gebruik een kwast van kunstvezel voor watergedragen verven. Beits altijd met de houtnerf mee, plank voor plank. 

 

DroogtijdDrywood Woodstain VV 

Overschilderbaar na: ca. 2 uur

Doordroging: min. 48 uur

 

Droogtijd

Temperaturen en luchtvochtigheid tijdens uw verfklus   


Belangrijk is de verfproducten niet bij te koude of te warme temperaturen aan te brengen of als de luchtvochtigheid te hoog is. Aanbrengen bij fel zonlicht of bij vochtig weer kunt u beter vermijden.

 

 

Persoonlijk advies nodig?

Op onze website vindt u een schat aan informatie die u kan helpen bij het beitsen van Accoya hout. Maar we begrijpen ook dat persoonlijk advies soms het verschil kan maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Of u nu op zoek bent naar advies over kleuren, producten of toepassingsmethoden, wij zijn er om u te helpen.

Neem contact met ons op via een van onderstaande mogelijkheden en we helpen u graag bij het realiseren van uw verfproject:

Teknos Drywood Rensa Facade
Rensa Facade
De belangrijkste stap vóór elke schilderklus: schoonmaken! Verf hecht niet op een vuil en vet oppervlak. Teknos Rensa Facade is een krachtige, biologisch afbreekbare reiniger geschikt voor alle oppervlakken. Verfreiniger en onderhoudsmiddel in één.
€17,00Incl. btw
Teknos Drywood Kopse Sealer
Kopse Sealer
Drywood Kopse Sealer is een watergedragen, sneldrogende sealer speciaal voor kops hout in geveltimmerwerk, houten constructies en voor randafdichting van plaatmateriaal. Kopse sealer sluit de grove poriën in kops hout duurzaam waterdicht af.
€36,90Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Mat
Woodstain VV Mat
Teknos Drywood Woodstain VV Mat is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbekleding, rabat en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€44,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain VV Zijdeglans
Woodstain VV Zijdeglans
Drywood Woodstain VV Zijdeglans is een watergedragen transparante of (semi–)dekkende beits voor binnen- en buiten op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan o.a. gevelbekleding, rabat
en houtconstructies en is semi-filmvormend.
€44,00Incl. btw
Teknos Drywood Woodstain Equal Weathering
Woodstain Equal Weathering
Drywood Woodstain VV Equal Weathering is een beits op waterbasis voor een meer gelijkmatige vergrijzing van hout buiten. Het is een voor-vergrijzer en geeft hout een egale vergrijsde uitstraling. Voor o.a. gevelbekleding, rabat en houtconstructies.
€94,90Incl. btw