• Lorem ipsum

 

Wat kan ik van de Teknos-specialist verwachten?
U mag van ons verwachten dat wij direct en voortvarend met uw bestelling of vraag aan de slag gaan. Bij ons staat de klant altijd op de eerste plaats. Wij leveren altijd nieuwe verf en beits direct uit de fabriek, aangekleurd op originele Teknos verfmengmachines. 

Kan ik online Teknos Drywood verf bij u bestellen?
Ja, u kunt bij Teknos-specialist.nl online Drywood verf bestellen. Dit kunt u doen op onze Teknos webshop pagina.

Kan ik hier alle Teknos Drywood producten bestellen?
Alle producten van Teknos zijn verkrijgbaar, ook als deze niet in de webshop vermeld staan kunnen we deze voor u bestellen. Hou rekening met langere levertijden. Het is onmogelijk om alle honderden producten online te plaatsen en op voorraad te houden. 

Wat zijn de bijkomende kosten bovenop de productprijs?
De prijzen op onze website zijn inclusief BTW. De prijzen die u vermeld ziet zijn de uiteindelijke kosten. 

Hoe kan ik Teknos Drywood verf en beits bestellen?
Onder Teknos bestelinformatie vindt u een uitgebreide beschrijving van het orderproces.

Kan ik telefonisch Teknos Drywood verf bestellen?
Ja, en zelfs via whatsapp. Onze specialisten staan u graag te woord. U kunt ons bellen tijdens kantooruren op +31(0)6 - 832 639 72


Kan ik de verf ook komen ophalen?
Het is in sommige gevallen mogelijk om verf af te halen in Enschede. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Kan ik de verf laten bezorgen bij een DHL of PostNL service punt?
Nee, wij werken uitsluitend met een transporteur gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare en chemische stoffen.


Kan ik langskomen in Hapert?
Nee, het adres in Hapert is slechts vestigings adres. 


Leveren julle ook Teknos in België?
Ja, we leveren ook in België en Duitsland. Verder weg kan altijd op aanvraag. 

Wat zijn de bezorgkosten?
Verzenden is altijd gratis, ongeacht de hoeveelheid verf die u besteld.

In België en Duitsland rekenen wij €7,95 aan verzendkosten. Voor de bezorgkosten in de overige landen binnen Europa kunt u bellen met onze klantenservice voor een prijsopgave.

Kan ik met iDeal betalen en wat zijn de kosten?
Ja, u kunt met iDeal betalen. Betalen met iDeal is gratis.

Hoe snel wordt de verf geleverd?
Indien u voor 12:00 uur bestelt dan heeft u de verf in principe in 1 á 2 werkdagen in huis (zaterdag en zondag geen bezorging). Neem contact op voor een exacte leverdatum, wellicht kunnen we iets voor u betekenen om uw bestelling voorrang te geven.

Leveringen in België en Duitsland vinden plaats van maandag t/m vrijdag. Wanneer u voor 12:00 besteld kunt het het pakket uiterlijk drie dagen later verwachten. 

Het komt voor dat uw bestelling niet de eerstvolgende dag op een route geplaatst wordt door onze transporteur, omdat de dag erna een efficiëntere route kan worden gereden. Helaas ligt dit buiten onze macht. Als internet onderneming en erkend dealer van Teknos Drywood producten is het naast het geven van een goed advies altijd ons streven om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren. U kunt er vanuit gaan dat wij er elke dag alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen, het is ons werk. Desalniettemin is het toch verstandig uw bestelling op tijd te plaatsen voor wat extra speling, zodat u altijd aan het werk kunt wanneer het u uit komt.

Moet er iemand thuis zijn om de verf te ontvangen?
Het kan altijd gebeuren dat u toch niet thuis bent. De chauffeur probeert het altijd bij de buren. U kunt ook een briefje met instructies voor de chauffeur achterlaten. Anders wordt uw bestelling een dag later weer aangeboden. 

Kan de verf retour worden gestuurd?
Neem altijd contact op voor retour zendingen. Producten speciaal voor u op kleur gemaakt kunnen niet worden geretourneerd. Ongeopende en onaangekleurde producten welke u teveel heeft mogen worden geretourneerd. Ook mag u afzien van een order als u niet zeker bent over de producten, applicatie of wijze van gebruik. 

De bestelling is beschadigd aangekomen, wat moet ik doen?
Heeft u de bestelling beschadigd ontvangen en er is sprake van lekkage dan krijgt u nieuwe verf. Gebruik de verf niet en mail ons direct een foto. Ziet u de beschadiging al tijdens de aflevering dan hoeft u de zending niet te accepteren.  

Kan ik achteraf betalen?
Zakelijke Teknos Drywood klanten kunnen tot € 1000,- euro achteraf betalen. Bij bestellingen boven de € 1000,- euro geldt de betalingsregeling: 50% vooraf, 50% achteraf. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en voorwaarden.

Ik heb besteld, maar geen orderbevestiging ontvangen.
Heeft u geen e-mail ontvangen, controleer dan of het bericht in de map met 'spam' of 'reclame' terecht gekomen is. Is dat niet het geval, neem dan contact met ons op via het contactformulier of ons telefoonnummer. 

De verbindingen van de kozijnen, ramen of deuren staan open. Wat kan ik hier aan doen?
Open verbindingen van houtconstructies leveren op lange termijn altijd problemen op. Door de ontstane kier trekt water de verbinding in (capillair effect). Het kopse hout in de verbinding neemt ook makkelijk water op: wel 10x sneller dan het 'langs' vlak. Hierdoor wordt het hout rondom de verbinding zeer nat en kan er houtrot optreden. Ook kan er onthechting van de verf optreden (afbladderen en/of blaarvorming) door het verhoogde houtvochtgehalte.

Advies: Openstaande verbindingen uitkrabben of uitfrezen. Eventueel rot hout grondig verwijderen en met een daarvoor geschikt middel - bijvoorbeeld Drywood Epoxy Finishing Plamuur Snel - repareren. Het verdient de aanbeveling om het kale hout met een vocht afsluitend product als Drywood Kopse Sealer D740 voor te strijken. Open verbindingen kunnen worden dichtgezet met een laag Drywood Opti-Joint XP. Hierna overschilderen met Drywood Kopse Sealer D960 en daarna voorlakken en aflakken met bijvoorbeeld Drywood Poseidon UV GL.


Hoe kan ik eenvoudig zwarte strepen en vervuiling op schilderwerk verwijderen?
Verontreinigingen op het oppervlak in de vorm van stof kunnen diverse in de atmosfeer voorkomende vluchtige stoffen, bijv. chloriden en sulfaten, vasthouden. Zodra deze verontreiniging wordt opgelost in water (bijv. regenwater) ontstaat er een oplossing die met het geschilderde oppervlak een chemische reactie kan aangaan.

De ontstane verontreiniging komt voornamelijk voor op liggende delen, zoals onderdorpels van kozijnen en ramen, deuren en boeidelen en gevelpanelen. Boven deze delen bevinden zich meestal grotere oppervlakten, zoals glas. Deze oppervlakken nemen het vuil, in tegenstelling tot bijv. metselwerk niet op, maar worden gemakkelijk schoongespoeld.

Het daardoor verwijderde vuil wordt ook weer over de onderdorpels gespoeld. Het zal duidelijk zijn dat verontreiniging beter zichtbaar is op lichtere dan op donkere kleuren, terwijl beiden evenveel vervuiling aannemen. Ook de oppervlaktestructuur (ruwheid) en de soort van de ondergrond spelen een rol. De vervuiling is zichtbaar als zwarte strepen op het schilderwerk en noemen we lekstrepen.

Advies: voor het verwijderen van lekstrepen en verontreinigingen op schilderwerk. Onze laboratoriumtesten en praktijkproeven geven een goed resultaat om met Drywood Ontvetter Blauw het schilderwerk te reinigen van vervuiling en lekstrepen. Dit middel tast het schilderwerk niet aan. Als een verdunde oplossing niet werkt, dan kan het onverdunde middel (slechts kort laten intrekken en naspoelen met ruim schoon water) helpen. Aanbevolen is om na drogen het oppervlak (preventief) met Drywood OptiProtect behandelen.

Sommige ondergronden hebben ook de neiging om oppervlakte schimmels aan te trekken. Het kan zijn dat de bovenstaande methode hiervoor onvoldoende resultaat geeft. Praktijkervaring geeft aan dat met een onverdunde chlooroplossing (natriumhypochloriet, bleek) deze schimmels goed te verwijderen zijn. Hierna het oppervlak ook weer reinigen met ruim schoon water.


Op de randen van de kozijnen barst de verf en laat deze los en op de vlakken zit de verf goed vast en is er geen schade te zien. Hoe kan dat en hoe is dit te verhelpen?
De scheuren in de verf ontstaan doordat het onderliggende hout - de houtcellen - tijdens het machinaal bewerken van het hout ingedrukt zijn en niet scherp afgesneden zijn. Deze houtcellen gaan onder invloed van vocht meer krimpen en zwellen dan houtcellen die intact zijn. Dit leidt tot sterke spanning in het hout en in de verflaag waardoor de verflaag kan gaan barsten. Het kan voorkomen worden door in de fabriek altijd scherpe mesjes te gebruiken. De ontstane schade is niet duurzaam op te lossen door enkel een nieuwe laag verf aan te brengen.

Advies is om eerst de kapotte houtcellen te verwijderen (wegschuren, maar wegfrezen met een scherpe frees met afronding straal R = 4 á 5 mm heeft de voorkeur). Voorgronden met een Drywood Easy primer en voor- en aflakken met bijvoorbeeld Drywood Verf voor Hout Nova of Teknos Futura Aqua.


Welk product is het meest geschikt voor dekkend schilderwerk van kozijnen, ramen en deuren?
Teknos Drywood heeft een jarenlange ervaring met het beschermen en verfraaien van houten geveltimmerwerk. Het meest gebruikte product is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova. Dit product heeft een zeer hoge duurzaamheid, is duurzaam elastisch en is vochtregulerend.

Teknos Drywood heeft sinds 2022 een nieuw watergedragen productassortiment. Teknos Futura Aqua kenmerkt zich door een langere open tijd en een fantastische vloei. Voor binnen- en buitentoepassing zijn er een hoogglans, zijdeglans, zijdemat en primer. Ook is er een matte aflak welke alleen geschikt is voor binnen. 


Welk product is geschikt voor houten gevelbekleding, rabatdelen, houtconstructies, houten bergingen en tuinhout?
Voor deze toepassingen van niet-maatvast timmerwerk (hout dat mag 'werken', mag 'zwellen en krimpen' - in tegenstelling tot kozijnen, ramen en deuren) is Drywood Woodstain VV uitermate geschikt. Dit product is semi film vormend. Dat wil zeggen dat dit product ademend is waardoor vocht makkelijk het hout kan verlaten. Ook is het product waterafstotend. Met twee aangebrachte lagen laat het een dun verflaagje op het oppervlak achter. Het product bladdert niet af en is makkelijk in onderhoud.


Hoe kan het dat er direct na het schilderen blaasjes in de verflaag ontstaan?
Blaasjes in een verse verflaag op porie-rijk hout kunnen ontstaan doordat de bovenste laag van de aangebrachte verflaag aan droogt en de verf hieronder nog nat is. Als de verflaag opgewarmd wordt doordat de zon erop gaat schijnen, wil het oplosmiddel in de verflaag verdampen en wil de lucht in het hout en uit de niet gevulde poriën in het hout uitzetten. Omdat er op de vers aangebrachte verflaag al een huidje is ontstaan - in contact met de luchtlaag droogt de verf snel - ontstaat er een blaasje of belletje.

Advies: Zorg voor het goed inschilderen van de poriën in het hout en voor voldoende droging van de onderliggende verflaag. Schilder nooit in de volle zon en het liefst ‘achter de zon aan’. Wanneer er toch belletjes ontstaan kunt u deze met een kwast waar alle verf van afgestreken is (geen schone kwast) voorzichtig nog eens over het schilderwerk heen laten glijden. Zo gaan alle belletjes kapot. Er blijft een heel klein gaatje achter. Dit is niet schadelijk voor de levensduur van het hout of verfsysteem.  

Hoe kan het dat er in een verflaag kwast strepen of sinaasappelhuid te zien zijn?
Kwast strepen of sinaasappelhuid ontstaan doordat de verflaag al droogt voordat de verflaag heeft kunnen navloeien. Dit kan gebeuren omdat er op de tocht is geschilderd, omdat de relatieve luchtvochtigheid te laag was, er te weinig laagdikte is aangebracht of met een verkeerde kwast (te hard) of roller (die te weinig verf kan opnemen, bijvoorbeeld een schuimroller of een te dun rollertje) is gewerkt. Bedenk ook dat werken met kwast of roller er nooit als spuitwerk uit kan en hoeft uit te zien.

Hoe kan ik het beste kwasten voor watergedragen producten schoonmaken?
Watergedragen producten zijn minder slecht voor het milieu: ze bevatten geen of nauwelijks oplosmiddel. Echter, kwasten en rollers uitspoelen onder de kraan, is niet goed voor het aquatisch milieu. Voor meer malig gebruik van kwasten kunnen deze het beste worden weggezet in een laagje water (zo hoog als de haren van de kwast) in een fles met een brede hals en opening (bijvoorbeeld appelsap flessen). De kwast een paar keer uitdrukken in het water en voor gebruik de kwast tussen twee handen uitslaan boven de laag water (daarom is de brede hals ook handig). De kwast kan dan opnieuw gebruikt worden. Op deze manier is grondig reinigen van de kwasten met schoon water ook mogelijk. Voordeel van deze werkwijze is dat de kwasten met weinig water zijn te reinigen zijn. Vervuild water laten bezinken en bezinksel afvoeren via de milieustraat.

Tijdens korte werkonderbrekingen (maximaal een dag) kunt u de kwasten in de verf laten staan. Zorg dat de haren wel geheel in de verf verdwijnen. Dek de pot daarna luchtdicht af en bewaar deze op een koele en donkere plek. Er zijn in de reguliere handel ook speciale gels te koop waar kwasten in kunnen worden bewaard. Zo hoeft u deze niet schoon te maken en blijft de kwaliteit van de kwast op z’n best. Rollers kunt u na gebruik in het blik verf bewaren. Wanneer dit niet kan of nodig is laat dan de roller hard worden en gooi deze bij het rest afval. Schoonmaken is slecht voor het milieu, slecht voor de kwaliteit van de roller en kost veel tijd. Meer leest u in deze interessante folder over afvalwater door watergedragen verven.


Wat is 'cissing'?
Cissing is het in strepen wegtrekken van een verse verflaag op een eerder aangebrachte laag. Dit wordt veroorzaakt door een verschil in oppervlaktespanning tussen de verflagen en is eigenlijk alleen zichtbaar als de houtstructuur niet aanwezig is en het oppervlak spiegelglad is. Dit kan verholpen worden door de ondergrond goed voor te behandelen, door het product niet te verdunnen en in een goede laagdikte aan te brengen of door een 'anti-siliconen' middel aan de verf toe te voegen.

Wat is de juiste ondergrond voorbehandeling?
Het resultaat van schilderwerk staat of valt met de juiste ondergrond voorbehandeling en de juiste productkeuze. De ondergrond schoonmaken met de daarvoor bestemde Rensa Reinger van Teknos, te vinden in onze webshop. De ondergrond nawassen met schoon water, licht schuren (bij onderhoudsschilderwerk met bijvoorbeeld korrel P220 - P240, voor het aanbrengen van een grondverf/voor laklaag met korrel P120 - P180), goed afstoffen en de verflaag aanbrengen.

Wat zijn 'heilige dagen'?
De zogenaamde 'heilige dagen' zijn plekken waar onvoldoende verf is aangebracht en waar de ondergrond doorschemert. Ook kan er een klein stukje letterlijk zijn overgeslagen tijdens het kwasten of rollen. De verf moet goed door drogen en kan na licht opschuren weer worden afgelakt. Een heilige dag in de grondlaag is geen probleem, plaatselijk ‘bijvlekken’ met grondverf is dan voldoende. Eventueel licht opschuren na droging. 

Wat zijn 'kraters'?
'Kraters' zijn ronde plekjes in een aangebrachte verflaag waar de verflaag rondom een punt wegtrekt en een randje om dit puntje laat zien. Dit puntje (dat meestal goed zichtbaar is), is een verontreiniging in de ondergrond. Dit wordt veroorzaakt door een verschil in oppervlaktespanning tussen de verflagen en is eigenlijk alleen zichtbaar als de houtstructuur niet aanwezig is en het oppervlak spiegelglad is. Dit kan verholpen worden door de ondergrond goed voor te behandelen, door het product niet te verdunnen en in een goede laagdikte aan te brengen of door een 'anti-siliconen' middel aan het product toe te voegen.

 

 

Veel Gestelde Vragen | Online Teknos Drywood dealer Teknos-specialist.nl