• Lorem ipsum

 

Teknos-Specialist.nl levert hoge kwaliteit houtverf en professionele beits in vele NCS kleuren. Alles uit voorraad, gratis bezorgd. Kies een product, vink de NCS kleurenwaaier aan en vul een kleurnummer in op uw bestelling en onze verf mengmachine brengt de verf of beits in de juiste NCS kleur. Vind u het lastig om een kleur te kiezen? Onze specialisten werken dagelijks met kleur en geven u graag advies. Mail ons op [email protected] of bel met +31(0)6 - 832 639 72 en we helpen u graag verder.

Kiezen van een kleur

Een kleur kiezen is met onze NCS kleurenwaaier online een stuk makkelijker geworden. Bedenk altijd dat glans en ondergrond de kleur een klein beetje anders kan doen laten lijken, maar over het algemeen is deze kleurenwaaier online een prima hulpmiddel. Tip: Wanneer u naar dezelfde, bestaande kleur zoekt voor uw woning vindt u deze vaak terug in het zogeheten bestek, de papieren die u kreeg bij oplevering of verhuizing.

NCS kleurenwaaier

Het Natural Color System of Natural Colour System NCS is een particulier kleurenmodel uit Stockholm in Zweden. Het komt voort uit de natuurwetenschappelijke leer van de complementaire kleuren. De gedachte van het systeem is dat de menselijke kleurervaring vier elementaire kleuren bevat: rood, geel, groen en blauw samen met zwart en wit voor nuances in donker en licht, zwartheid, kleurtoon etc. Het systeem is al lange tijd een industriële kleurstandaard en wordt door veel partijen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan bouwmarkten die mooie kleurstalen hebben met daarop alleen een kleurnaam. Heel vaak is dit een NCS kleur. Op het eerste oog kan een NCS waaier misschien ingewikkeld lijken, maar de afbeelding hieronder maakt snel duidelijk dat de vier basiskleuren naar boven en naar beneden als donkerder of lichter kunnen worden gezien. Het verloop tussen rood en geel geeft bijvoorbeeld oranje. Met 1950 kleuren is het NCS systeem een mooie vertaling van alle kleuren die mensen kunnen zien. Wanneer u een kleurstaal heeft maar bijvoorbeeld geen code, is het slim om daar een passende NCS kleurcode bij te kiezen. Bijna altijd is er een kleur te vinden die goed aansluit bij wat u zoekt. 

 • NCS -R  - Rood
 • NCS -B  - Blauw
 • NCS -G  - Groen
 • NCS -Y  - Geel

 Populaire NCS kleuren

Een kleur kiezen is persoonlijk, maar toch zijn er een aantal NCS kleuren die vaker besteld worden. Populaire NCS kleuren wit zijn net als bij RAL wit en grijs tinten. Ook is NCS een veel gebruikte keuze voor pastel tinten. NCS is over het algemeen minder hard ten opzichte van RAL. Hieronder een opsomming van een aantal populaire RAL kleuren. 

 • NCS S 0500-N Een prachtige gebroken wit. Waar deze vandaan komt weten we niet, maar het is verreweg de meest populaire NCS kleur
 • NCS S 8500-N Dé keuze voor antraciet
 • NCS S 1500-N Lichtgrijs
 • NCS S 1502-N Pastelgrijs
 • NCS 2005 Y-50R Een warme pastel kleur met geel en rood
 • NCS S 2502-Y Nog een mooie warme pastel uit rood
 • NCS S 8010 R90B Een koele grijs door het vele blauw

Teknos NCS Kleuren