• Lorem ipsum

Betonverf staat bekend als erg sterk en kras- en slijtvast. Niet álle betonverf is echter geschikt voor hout, maar de Teknofloor Aqua wel. Graag vertellen we u hier meer over deze watergedragen en sterke vloerverf van Teknos: Teknofloor Aqua. Geschikt voor ongeverfde en eerder geverfde oppervlakken van beton en hout binnen.

 

Is betonverf ook geschikt voor houten vloeren en trappen?

Niet alle betonverf is geschikt voor het verven van houten vloeren en trappen. Teknofloor Aqua is dat wel. Het voordeel van het gebruik van een betonverf op een houten vloer of trap is dat ook intensief belopen vloeren en trappen erg goed en langdurig beschermd worden met deze slijtvaste vloerverf. 

Eigenschappen van Teknofloor Aqua:

  • Verf voor houten en betonnen vloeren en trappen binnen
  • Voor ongeverfd en eerder met alkyd-, urethaanalkyd en acrylaatverf geschilderd hout en beton
  • Grondverf en afwerking in 1: geen aparte primer nodig !
  • Sterk en robuust
  • Leverbaar in vele mooie dekkende kleuren (dekkende kleurenkaart interieur)
  • Stofdroog na ca. 1 uur en overschilderbaar na ca. 4 uur (afhankelijk van koude en/of vocht)
  • Op waterbasis
  • Zijdeglans

 

Stappenplan voor verven van een houten trap of vloer

Houten Trap BehandelenVeeg en stofzuig de houten trap of vloer eerst goed schoon. Gebruik dan een reinigingsmiddel om de trap of vloer goed te ontvetten. Voor een houten vloer of trap kunt u Rensa Super gebruiken. Dit is een universeel reinigingsmiddel en een voorbehandeling voor het schilderen. Naspoelen is bij Rensa Super niet nodig. 

Ontvetten moet gebeuren vóór het schilderen, zo schuurt u geen vet en vuil in de houten ondergrond. Laat de trap daarna goed drogen. 

Schuren is bijna altijd nodig voor het schilderen. Door het oppervlak te schuren kan de verf beter hechten. Veeg en stofzuig de trap daarna goed schoon. Een oude verflaag helemaal kaal schuren is echter niet nodig als deze nog goed vastzit. Schuur alleen kaal daar waar de verf los zit of als er oneffenheden zijn.  

 

Hoe breng ik betonverf aan op een houten trap of vloer? 

Kaal hout heeft normaal gesproken altijd 3 lagen verf nodig. Kale delen of nieuwe houten trappen moeten namelijk meestal eerst met een speciale primer of grondverf worden behandeld. 

Teknofloor Aqua kan echter zonder grondverf of primer worden aangebracht. Dat scheelt u 1 extra laag in tijd en geld! Uniek is namelijk dat deze betonverf een 2 in 1 product is, dat wil zeggen dat het zowel als grondverf en als afwerklaag gebruikt kan worden. Dit betekent dat u na het schuren geen primer hoeft aan te brengen, maar direct 2 afwerklagen kunt aanbrengen. Omdat u geen aparte grondlaag hoeft aan te brengen, scheelt u dit naast geld en werk ook minder droogtijd tussen de lagen door. 

Gebruik een grote kwast of voor grotere oppervlakken een vilt of mohair roller. Werk niet teveel vooruit met de kwast, want als het kwastwerk al droog is (en dat gaat snel) en er daarna nog overheen gerold wordt, ontstaan er strepen. Werk nat in nat, zoals dat heet. Breng de verf ruim aan. Een van de meest gemaakte fouten is te weinig verf aanbrengen. Goede volle lagen hebben een lange ‘open tijd’, zo worden strepen of vlekken voorkomen. Rol of kwast niet meer door delen die al aan het drogen zijn. Een watergedragen verf moet worden aangebracht, verdeeld en daarna moet er niet meer aangekomen worden voor het mooiste resultaat.

 

Vragen over verven van een houten trap of vloer

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)683263972  voor al uw vragen over het verven van een houten trap binnen met betonverf.