klantenservice

Red cedar boeidelen schilderen

Red cedar boeidelen schilderen

Een mooi project in Lelystad - het schilderen van red cedar boeidelen van een aanbouw uit 2009. De garage is aan 3 zijden voorzien van red cedar boeidelen en was toe aan een onderhoudsbeurt. Gekozen is voor een ademend watergedragen systeem van Teknos Drywood met een zeer lange levensduur. 

Projectomschrijving

In 2009 is er een aanbouw aan deze woning uit 1985 gebouwd. De garage is toen rondom afgewerkt met duurzame red cedar boeidelen en heeft kunststof kozijnen net als de woning zelf. Red cedar is een prachtige houtsoort die echt langdurig mee kan en zeer geschikt voor boeidelen. Er is echter 1 punt waar men rekening mee moet houden en dat is dat er een ademend systeem moet worden aangebracht. De gevolgen van een verkeerd gekozen verf op red cedar kunnen rampzalig zijn waarbij de herstelkosten enorm kunnen oplopen. Hier vertellen we u alles over het gebruikte systeem en waarom dit zo geschikt is. 

Materiaal

 • Een aanbouw met aan drie zijden red cedar boeidelen uit 2009 

Eisen

 • Een systeem wat geschikt is voor het luchtige red cedar
 • Zo lang mogelijke onderhoudsvrije periode. 

Applicatie methode

 • Aanbrengen met lakvilt roller en kwast, gedaan door de bewoners zelf


 

Waar moet ik op letten bij red cedar schilderen?

Red cedar is een uiterst duurzame houtsoort en bevat stoffen die houtrot tegengaan en zou onbehandeld vele jaren mee gaan. Toch willen we naast een duurzame houtsoort ook een mooi uiterlijk en dat is vaak een dekkend verf systeem. Het is in het geval van red cedar belangrijk om een vochtregulerende verf te gebruiken omdat het zeer luchtige en poreuze red cedar veel vocht kan opnemen en dit maar langzaam weer afstaat. Wanneer een verf is gebruikt dat het red cedar afsluit ontstaat er onthechting van de verf die zich uit in grote blaren en bubbels in de verflaag. 

Wanneer u kiest voor een lichte kleur op nieuw red cedar hout is het noodzakelijk om eerst twee lagen isolerende primer aan te brengen. Deze primer zorgt ervoor dat de inhoudsstoffen uit red cedar geen bruine vlekken in het eindresultaat geven. Een eerste laag ‘vangt’ de inhoudstoffen en houdt deze vast. Een tweede laag isoleert de inhoudstoffen.

 • Behandel red cedar altijd met een vochtregulerende verf in een dekkend systeem
 • Behandel nieuw red cedar met een isolerende primer Red cedar boeidelen schilderen met een dekkende verf

Een dekkende verf voor red cedar boeidelen gaat ten opzichte van bijvoorbeeld beits of olie een stuk langer mee. Ook is het schoonmaken van een dekkende verf zeer eenvoudig en past het goed bij de uitstraling van dekkend geschilderde of kunststof kozijnen en deuren. Precies de wens van de bewoners waar de woning verder is voorzien van kunststof kozijnen. Onderhoud is noodzakelijk maar moet zo lang mogelijk kunnen worden uitgesteld. 

Ons advies voor het behandelen van deze red cedar boeidelen is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova (VVH Nova). Deze vochtregulerende verf op waterbasis heeft een extreem lange levensduur van 12 jaar en is blijvend elastisch. Een blijvend elastische verf dicht naden en kieren duurzaam af en het gebruik van kit is niet nodig. Op het poreuze red cedar is een ademende, vochtregulerende verf van groot belang en Teknos Drywood VVH Nova bezit al deze eigenschappen. 

Verf voor Hout Nova is verkrijgbaar in de twee varianten zijdeglans en glans en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Deze dekkende verf wordt geleverd in 1 of 2,5 liter verpakkingen.

Het aanbrengen gaat erg eenvoudig en de verf kan worden gebruikt als grond-, voor- en aflak. Om verkleuring bij nieuw red cedar in de eindlaag te voorkomen gebruikt u twee lagen Teknos Drywood Poseidon Sealer voor red cedar. Bijkomend voordeel van twee lagen deze isolerende primer zijn zeer heldere en frisse kleuren als eindresultaat. Bovendien is laagdikte in een verfsysteem van groot belang en deze wordt ook met twee lagen Poseidon Sealer vergroot natuurlijk. 

Verder is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova extreem weersbestendig en behoud de uitstraling, kleur en glans voor een lange tijd. Deze dekkende verf op waterbasis heeft een geringe milieubelasting, is geur arm en heeft een normaal tot gunstig verbruik van 10 vierkante meter per liter verf. VVH Nova heeft een lange open tijd en is zeer gemakkelijk door iedereen te verwerken. 

 • Extreem lange levensduur
 • Blijvend elastisch
 • Ademend, vochtregulerend en daarmee zeer geschikt voor red cedar
 • In zijdeglans en glans, alle RAL en NCS kleuren
 • Op waterbasis voor prettige verwerking
 • Heeft op nieuw red cedar twee lagen Poseidon Sealer nodig

 

Gebruikte Teknos Drywood kleur en variant

Deze boeidelen van red cedar zijn behandeld met Teknos Drywood Verf voor Hout Nova SG (semi gloss) / zijdeglans in de kleur RAL 9001Wilt u advies over het schilderen van red cedar boeidelen? 

Dan helpen wij u graag verder. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Onze medewerkers hebben jarenlange praktijk ervaring met Teknos producten en kunnen u adviseren over producten en de werkwijze. Via whatsapp kijken wij makkelijk mee met uw foto’s en geven wij graag specifieke tips voor uw klus. Ook helpen u mee met het kiezen van een kleur of het uitrekenen van de vierkante meters. Onze vriendelijke medewerkers staan u graag te woord. 

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over red cedar schilderen.

 

filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Toepassingen (6)
Afwerking (4)
Soort product (15)
Glansgraad (5)
Productgroep (12)
Verf voor Hout Nova Zijdeglans

Verf voor Hout Nova Zijdeglans

Drywood Verf Voor Hout Nova Zijdeglans is een houtverf voor binnen- en buitentoepassing op ramen, kozijnen, deuren en overige betimmeringen met een zeer hoge duurzaamheid. Deze grond-, voor- en aflak in één is extreem weerbestendig en heeft een zeer lange

€51,00 Meer informatie
Verf voor Hout Nova Glans

Verf voor Hout Nova Glans

Drywood Verf Voor Hout Nova Glans is een watergedragen glanzende voor- en aflak voor binnen- en buiten toepassing. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk, voornamelijk op houten ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen.

€51,00 Meer informatie