• Lorem ipsum

Een mooi project in Lelystad - het schilderen van red cedar boeidelen van een aanbouw uit 2009. De garage is aan 3 zijden voorzien van red cedar boeidelen en was toe aan een onderhoudsbeurt. Gekozen is voor een ademend watergedragen systeem van Teknos Drywood met een zeer lange levensduur. 

Red cedar is een uiterst duurzame houtsoort en bevat stoffen die houtrot tegengaan en zou onbehandeld vele jaren mee gaan. Toch willen we naast een duurzame houtsoort ook een mooi uiterlijk en dat is vaak een dekkend verf systeem. Het is in het geval van red cedar belangrijk om een vochtregulerende verf te gebruiken omdat het zeer luchtige en poreuze red cedar veel vocht kan opnemen en dit maar langzaam weer afstaat. Wanneer een verf is gebruikt dat het red cedar afsluit ontstaat er onthechting van de verf die zich uit in grote blaren en bubbels in de verflaag.

 

Projectomschrijving

In 2009 is er een aanbouw aan deze woning uit 1985 gebouwd. De garage is toen rondom afgewerkt met duurzame red cedar boeidelen en heeft kunststof kozijnen net als de woning zelf. Red cedar is een prachtige houtsoort die echt langdurig mee kan en zeer geschikt voor boeidelen. Er is echter 1 punt waar men rekening mee moet houden en dat is dat er een ademend systeem moet worden aangebracht. De gevolgen van een verkeerd gekozen verf op red cedar kunnen rampzalig zijn waarbij de herstelkosten enorm kunnen oplopen. Hier vertellen we u alles over het gebruikte systeem en waarom dit zo geschikt is. 

Materiaal

  • Een aanbouw met aan drie zijden red cedar boeidelen uit 2009 

Eisen

  • Een systeem wat geschikt is voor red cedar
  • Zo lang mogelijke onderhoudsvrije periode. 

Applicatie methode

  • Aanbrengen met lakvilt roller en kwast, gedaan door de bewoners zelf

 

Red Cedar Boeidelen schilderen


Gebruikte Teknos / Drywood producten voor Red Cedar

Een dekkende verf voor red cedar boeidelen gaat ten opzichte van bijvoorbeeld beits of olie een stuk langer mee. Ook is het schoonmaken van een dekkende verf zeer eenvoudig en past het goed bij de uitstraling van dekkend geschilderde of kunststof kozijnen en deuren. Precies de wens van de bewoners waar de woning verder is voorzien van kunststof kozijnen. Onderhoud is noodzakelijk maar moet zo lang mogelijk kunnen worden uitgesteld. 

Drywood Verf voor Hout Nova SGOns advies voor het behandelen van deze red cedar boeidelen is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova (VVH Nova). Deze vochtregulerende verf op waterbasis heeft een extreem lange levensduur van 12 jaar en is blijvend elastisch. Een blijvend elastische verf dicht naden en kieren duurzaam af en het gebruik van kit is niet nodig. Op het poreuze red cedar is een ademende, vochtregulerende verf van groot belang en Teknos Drywood VVH Nova bezit al deze eigenschappen. 

Verf voor Hout Nova is verkrijgbaar in de twee varianten zijdeglans en glans en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Deze dekkende verf wordt geleverd in 1 of 2,5 liter verpakkingen.

Het aanbrengen gaat erg eenvoudig en de verf kan worden gebruikt als grond-, voor- en aflak. Om verkleuring bij nieuw red cedar in de eindlaag te voorkomen gebruikt u twee lagen Teknos Drywood Poseidon Sealer voor red cedar.Bijkomend voordeel van twee lagen deze isolerende primer zijn zeer heldere en frisse kleuren als eindresultaat.

Verder is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova extreem weersbestendig en behoud de uitstraling, kleur en glans voor een lange tijd. Deze dekkende verf op waterbasis heeft een geringe milieubelasting, is geur arm en heeft een normaal tot gunstig verbruik van 10 vierkante meter per liter verf. VVH Nova heeft een lange open tijd en is zeer gemakkelijk door iedereen te verwerken. 

  • Extreem lange levensduur
  • Blijvend elastisch
  • Ademend, vochtregulerend en daarmee geschikt voor red cedar
  • In zijdeglans en glans, alle RAL en NCS kleuren
  • Op waterbasis voor prettige verwerking
  • Heeft op nieuw red cedar twee dunne lagen Poseidon Sealer nodig

 

Gebruikte Teknos / Drywood kleur en variant

Wanneer u kiest voor een lichte kleur op nieuw red cedar hout is het noodzakelijk om eerst twee lagen isolerende primer aan te brengen. Deze primer zorgt ervoor dat de inhoudsstoffen uit red cedar geen bruine vlekken in het eindresultaat geven. Een eerste laag ‘vangt’ de inhoudstoffen en houdt deze vast. Een tweede laag isoleert de inhoudstoffen.

Deze boeidelen van red cedar zijn behandeld met Teknos Drywood Verf voor Hout Nova SG (semi gloss) / zijdeglans in de kleur RAL 9001
Advies over het schilderen van red cedar boeidelen?

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over red cedar schilderen.

 

 

Red cedar boeidelen schilderen
Toon:
Hout Nova ZG
Hout Nova ZG
Teknos / Drywood Verf Voor Hout Nova Zijdeglans is een houtverf voor buiten en binnen op waterbasis. Deze grond-, voor- en aflak in één is weerbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Veel gebruikt voor houten kozijnen, deuren en andere betimmeringen
€51,00
Hout Nova Glans
Hout Nova Glans
Teknos / Drywood Verf Voor Hout Nova Glans is een houtverf voor buiten en binnen op waterbasis. Deze grond-, voor- en aflak in één is weerbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Veel gebruikt voor houten kozijnen, deuren en andere betimmeringen.
€51,00
Toon: