klantenservice

Kozijnen behandelen buiten met Drywood Poseidon op waterbasis.

Kozijnen behandelen buiten met Drywood Poseidon op waterbasis.

Een bijzondere woning staat weer strak in de lak met Drywood Poseidon verf van Teknos uit Enschede. In juli 2021 zijn de hardhouten kozijnen, ramen en deuren van deze woning in Flevoland weer van een nieuw verf systeem voorzien. In de onderstaande referentie leest u meer waarom er zulke hoge eisen aan het schilderwerk van deze woning werden gesteld. 

Projectomschrijving

Bij deze woning in Flevoland zijn er grote red cedar balken over de kozijnen aangebracht als decoratieve elementen. Het is erg veel werk om deze te demonteren en de bewoners vroegen zich af of er niet een verf systeem bestaat wat langer mee gaat dan gemiddeld. Zelfs een tussentijdse onderhoudsbeurt vereist dat de balken worden gedemonteerd. Het was dus van belang om de onderhoudsinterval zo lang mogelijk te maken. 

Een goede duurzame keuze is dan een verf op waterbasis. Anders dan men vaak denkt is dit verreweg de sterkste verf die ook nog eens lang flexibel blijft en langdurig glans- en kleurbehoud heeft. Weliswaar een minder sterke hoogglans dan traditionele verven op terpentine basis maar Drwyood Poseidon HG op waterbasis zal die glans voor veel langere tijd behouden. Al in 1982 heeft Drywood de eerste, en lange tijd enige, watergedragen verf op de markt gebracht. Wat voor vele nog toekomst is, weet Drywood al decennia. 

Materiaal

 • Meranti kozijnen, deuren en ramen

Eisen

 • Een zo lang mogelijke interval tussen de onderhoudsbeurten
 • Lang kleur- en glansbehoud

Aplicatiemethoden

 • Kwasten en rollenGebruikte Drywood producten

Voor deze klus is gekozen om Drywood Poseidon Hoogglans van Teknos te gebruiken. Poseidon Hoogglans is een watergedragen hoogglanzende voor- en aflak voor binnen- en buitentoepassing op houten ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk. De prachtige glans heeft een bijzonder lange levensduur en is krasvast. Deze prettig verwerkbare verf op waterbasis is leverbaar in vrijwel alle dekkende kleuren en heeft een strakke uitstraling dankzei de goede vloei en lange open tijd. Bovendien is deze aflak binnen een uur stofdroog en heeft het een zeer lange levensduur.

 • Zeer duurzame hoogglans
 • Zeer lange levensduur
 • Breed toepasbaar
 • Voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk
 • Voor- en aflak
 • Duurzaam elastisch
 • Robuust en krasvast
 • Chemicaliën bestendig
 • Leverbaar in vrijwel alle dekkende kleuren
 • Blokvast, plakt niet
 • Stofdroog na 1 uur

 • Drywood Poseidon HG van Teknos kopen

Gekozen Teknos Drywood Kleuren

Voor dit specifieke project is de bestaande NCS kleur S-1502-R gebruikt. Waar huiseigenaren vaak voor een eigen kleur kiezen, zijn de woningen in deze straat zonder uitzondering allemaal in de kleur die ooit door de architect bedacht is geschilderd. Drywood Poseidon heeft een duurzaam kleur- en glans behoud en is verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren, andere kleuren zijn vaak op aanvraag mogelijk. 

Zelf kozijnen behandelen buiten

Met een gehuurde steiger kunt u ook zelf verrassend gemakkelijk kozijnen buiten schilderen met professionele kwaliteit verf van Drywood. Wij helpen u graag met een plan van aanpak van A tot Z. Onze medewerkers hebben praktijk ervaring met het schilderen van kozijnen buiten, ook met watergedragen verf. Profiteer van deze kennis en neem contact met ons op, onze vriendelijke medewerkers staan u graag te woord. 

 • Zeer eenvoudige verwerking, ook met warm weer
 • Extreem sterk met zeer lange levensduur
 • Rollen en kwasten


Drywood Poseidon van Teknos is in vier varianten verkrijgbaar


Zelf Teknos Drywood advies nodig?

Als officiële dealer van Teknos / Drywood geven we u met plezier vrijblijvend advies over het behandelen van kozijnen buiten. Niet alleen geven wij advies over de juiste producten, maar zeker ook over het aanbrengen ervan. Onze medewerkers hebben allemaal praktijk ervaring en kunnen u daarom van een totaal advies voorzien, we helpen u graag.

Neem contact met onze Drywood specialisten op via op +31(0)6 - 832 639 72 of stuur een e-mail naar [email protected] en we helpen u graag verder, het is ons vak.

filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Toepassingen (6)
Afwerking (4)
Soort product (15)
Glansgraad (5)
Productgroep (12)
Poseidon Primer

Poseidon Primer

Drywood Poseidon Primer is een dekkende, watergedragen grondverf met zeer lange open tijd voor makkelijke verwerking en strak eindresultaat op hout voor buiten- en binnentoepassing. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoud en droogt snel en bi

€52,60 Meer informatie
Poseidon Sealer

Poseidon Sealer

Poseidon Sealer wordt gebruikt als grondlaag op bloedende houtsoorten en hout met verkleuringen voor binnen- en buitentoepassing op geveltimmerwerk, deuren en overige houten betimmeringen. Poseidon sealer verwerkt net zo makkelijk als een gewone primer.

€101,40 Meer informatie
Poseidon SG

Poseidon SG

Teknos Drywood Poseidon Zijdeglans is een dekkende watergedragen verf met zeer lange open tijd voor fraaie verwerking en strak eindresultaat op voorbehandelde (houten) ondergronden voor buiten- en binnentoepassing.

€69,95 Meer informatie
Poseidon HG

Poseidon HG

Drywood Poseidon Hoogglans is een watergedragen hybride verf voor houten ondergronden, binnen en buiten. De zeer duurzame Drywood Poseidon Hoogglans heeft een prachtig hoogglanzend oppervlak en behoud de uitstraling, kleur en glans voor een lange tijd.

€60,35 Meer informatie