klantenservice

Accoya houten vlonder behandelen met olie

Accoya houten vlonder behandelen met olie

Een mooi project met Teknos in Zuid Duitsland: een grote Accoya houten vlonder behandelen met olie. Na het opknappen, behandelen met Bioleum Woodoil tuinhout olie. In deze prachtige tuin in Zuid Duitsland ligt een grote vlonder van lichte en duurzame accoya hout. Midden in het terras bevinden zich twee kleine visvijvers.

Projectomschrijving 

Deze vlonder is in 2017 geplaatst en reeds geolied geleverd onze klant. Na 2 jaar geen onderhoud was de vlonder in erg slechte staat en is er een bankirai olie aangebracht. De klant vond deze kleur veel te donker en bovendien verweerde de olie erg snel. Vanaf toen is het hard achteruit gegaan. In het voorjaar van 2021 besloot de klant dat het tijd was om de vlonder opnieuw te oliën. 

Allereerst werd er contact gezocht met ons over het behandelen van een vlonder met olie. De klant was na het horen van de voordelen van Drywood Bioleum Woodoil snel overstag en nu kon er een kleur uitgekozen worden. Dat is W139 Pinecone uit de Drywood Bioleum houtolie kleurenkaart geworden. Ondertussen ging een aannemer aan de slag met het schoonspuiten van de vlonder. Nadat dat de vlonder schoon was is deze grondig geschuurd totdat het hout weer als nieuw was. Aansluitend zijn er twee lagen Drywood Bioleum Woodoil terrasolie aangebracht.
 

Materiaal

  • Vlonder van verduurzaamd accoya hout, iets meer dan 60 vierkante meter

Eisen

  • De kleur zoals bij oplevering in originele staat
  • Goede waterbestendige duurzame afwerking

Applicatie methode

  • Kwasten 

Gebruikte Drywood producten

Voor het behandelen van een accoya vlonder is alleen een olie geschikt. Een houten vlonder wordt belopen en wanneer daar een beits gebruikt zou zijn zou deze onder invloed van warmte en druk gaan kleven. Drywood Bioleum Woodoil van Teknos is een zeer goede olie voor alle tuinhout. Ook tafels, stoelen, steigerhout zijn zeer geschikt om af te werken met Bioleum Woodoil. Natuurlijk kunnen ook andere houtsoorten zoals gevelbetimmeringen hiermee beschermd worden. Nieuw hout wordt bij voorkeur met twee dunne lagen behandeld, bij onderhoud is 1 laag voldoende. Mede door de goede bescherming, eenvoudige verwerking en gunstig gebruik is Drywood Bioleum Woodoil een hele goede en voordelige keuze voor het behandelen van tuinhout, ook verduurzaamd hout. 

Drywood Bioleum Woodoil van Teknos is een duurzame watergedragen olie die wordt gebruikt voor het verfraaien en waterafstotend maken van tuinhout. Bioleum Woodoil is een hoogwaardige lijnolie welke voor 70% uit duurzame grondstoffen bestaat. Deze olie dringt diep in het hout en geeft een prachtige accentuering aan de hout structuren. De opname van water wordt sterk verminderd omdat de tuinhoutolie het hout van een dampopen waterafstotende laag voorziet. Hierdoor verminderd het krimpen en uitzetten van het hout. Na droging kan het niet afbladderen en het beschermd tegen indringing van vuil.Na aanbrengen vormt er geen film, of voelbare laag, op het hout en geeft daarom een zeer natuurlijke matte uitstraling. De gemiddelde bankirai olie is donkerbruin van kleur met een basis van oplosmiddelen. Met Bioleum Woodoil heeft u veel meer keuze mogelijkheid in kleur en de watergedragen basis maakt het fijn om te verwerken. 

 

Gebruikte Teknos Drywood Kleuren

Voor dit Accoya houten vlonder project is gekozen voor de kleur W139 Pinecone. Deze kleur benaderde de originele kleur het beste zoals de klant deze ooit heeft uitgekozen. Accoya hout is een lichte houtsoort. Het is zeker mogelijk om deze in een lichte kleur af te werken. Echter, met name de donker gekleurde varianten, geven een goede bescherming tegen UV-licht en daarmee vergrijzing. De pigmenten in een olie zorgen ervoor dat UV straling geen kans krijgt en geven het hout een mooie, warme, natuurlijke hout kleur. Voor kleinere projecten is er de keuze uit vele transparante kleuren. Zelf Teknos / Drywood advies nodig?

Als officiële dealer van Teknos / Drywood geven we u met plezier vrijblijvend advies over het behandelen van een terras. Niet alleen geven wij advies over de juiste producten, maar zeker ook over het aanbrengen ervan. Onze medewerkers hebben allemaal praktijk ervaring en kunnen u daarom van een totaal advies voorzien, we helpen u graag.

Neem contact met onze Drywood specialisten op via op +31(0)6 - 832 639 72 of stuur een e-mail naar [email protected] en we helpen u graag verder, het is ons vak.

filter op prijs
Filter op basis van producteigenschappen:

Toepassingen (6)
Afwerking (4)
Soort product (15)
Glansgraad (5)
Productgroep (12)
Bioleum Woodoil

Bioleum Woodoil

Drywood Bioleum Woodoil is een unieke watergedragen olie die speciaal ontwikkeld is voor het verfraaien en waterafstotend maken van hout. Deze lijnolie bestaat voor 70% uit duurzame grondstoffen. Geschikt voor tuinmeubelen, steigerhout, vlonders, etc.

€29,75 Meer informatie