• Lorem ipsum

Wat is er handiger dan grenen rabatdelen behandelen met grondverf en lak in 1, die ook nog eens heel erg lang mee gaat? Deze verf op waterbasis is bij uitstek geschikt voor de doe-het-zelver. Waarom dat zo is? Kijk hier voor het resultaat.

In deze wijk in oostzaan zijn alle woningen afgewerkt met verticale grenen rabatdelen die zijn behandeld met verf in de kleur navajo red. Grenen is geschikt als rabat en vaak een prijsbewuste keuze. Onbehandeld grenen heeft duurzaamheidsklasse 5 en gaat maximaal 15 jaar mee. Door het behandelen met een goede verf voor rabatdelen wordt dat met vele jaren verlengd. Hier vertellen we u alles over het gebruikte systeem en waarom dit zo geschikt is. 

Materiaal: Een woning met op drie woonlagen verticale grenen rabatdelen 

Eisen: Eenvoudig aan te brengen met een systeem wat geschikt is voor grenen, zo lang mogelijke onderhoudsvrije periode.

Applicatie methode: Aanbrengen met lakvilt roller en kwast, gedaan door de bewoner zelf


Grenem Rabbat delen

 

Grenen rabatdelen behandelen met grondverf en lak in 1

Onbehandeld grenen heeft duurzaamheidsklasse 5 en gaat maximaal 15 jaar mee. Wanneer grenen rabat behandeld is met verf is dat vele malen langer. Natuurlijk speelt het uiterlijk ook mee en voor dit project is gekozen voor de kleur navajo red. 

Rabatdelen scharen we onder niet-maatvast hout. Maatvast hout zijn bijvoorbeeld hardhouten kozijnen die nauwelijks werken. Grenen rabatdelen zullen vanwege hun lange lengte onder invloed van temperatuurschommelingen krimpen en uitzetten. Wanneer een verf die beweging van het hout niet kan 'bijbenen' zal die verf gaat barsten en scheuren. Het kleinste scheurtje kan een hoop water opzuigen. Wanneer hout voor langere periode vochtig blijft ontstaat er houtrot. Een onomkeerbaar proces wat het hout zacht maakt. Het enige wat dan nog redding biedt is het vervangen van rabatdelen. Met bijbehorende kosten. 

De wijk waar de woning staat is onder architectuur gebouwd en de gevel moest weer in de bestaande kleur geschilderd. Omdat dit een flink grote klus is was de wens van de bewoners om de onderhoudsperiode zo lang mogelijk uit te stellen. Daarnaast moet de verf moet makkelijk aan te brengen zijn.

Drywood Verf voor Hout NovaOns advies voor het behandelen van deze grenen rabatdelen is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova (VVH Nova). Deze extreem blijvend elastische verf op waterbasis heeft een zeer lange levensduur van 12 jaar en is bovendien vochtregulerend. Een blijvend elastische verf kan naden en kieren dichtzetten en het gebruik van kit is niet nodig. Op grenen rabatdelen is een elastische, vochtregulerende verf van groot belang en Teknos Drywood VVH Nova bezit deze eigenschappen. 

Verf voor Hout Nova is verkrijgbaar in de twee varianten zijdeglans en glans en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Deze dekkende verf wordt geleverd in 1 of 2,5 liter verpakkingen. Speciale kleuren zijn vaak mogelijk zoals deze navajo red voor Verf voor hout Nova. Vraag het ons! 

Het aanbrengen gaat erg eenvoudig en de verf kan worden gebruikt als grond-, voor- en aflak. De hechting van Verf voor Hout Nova is ongekend en de laagdikte behoort tot de hoogste in de markt. Laagdikte is zeer belangrijk in een verfsysteem en maakt dat de verf zo lang mee gaat. Bijkomend voordeel van een watergedragen verf die goed 'blijft staan' is dat kleine kieren en naden gewoon met verf dichtgezet kunnen worden. 

Verder is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova extreem weersbestendig en behoud de uitstraling, kleur en glans voor een lange tijd. Deze dekkende verf op waterbasis heeft een geringe milieubelasting, is geur arm en heeft een verbruik tot 10 vierkante meter per liter verf. VVH Nova heeft een lange open tijd en is zeer gemakkelijk door iedereen te verwerken.

 

Gebruikte Teknos Drywood kleur en variant

Deze boeidelen van grenen rabatdelen zijn behandeld met 6 liter Teknos Drywood Verf voor Hout Nova SG (semi gloss) / zijdeglans in de kleur Navajo Red 

 

Wilt u advies?

Dan helpen wij u graag verder. Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over grenen rabatdelen schilderen.

Grenen rabatdelen behandelen met grondverf en lak in 1