• Lorem ipsum

Wat is er handiger dan grenen rabatdelen behandelen met grondverf en lak in 1, die ook nog eens heel erg lang mee gaat? Deze verf op waterbasis is bij uitstek geschikt voor de doe-het-zelver. Waarom dat zo is? Kijk hier voor het resultaat.

Projectomschrijving

In deze wijk in oostzaan zijn alle woningen afgewerkt met verticale grenen rabatdelen die zijn behandeld met verf in de kleur navajo red. Grenen is geschikt als rabat en vaak een prijsbewuste keuze. Onbehandeld grenen heeft duurzaamheidsklasse 5 en gaat maximaal 15 jaar mee. Door het behandelen met een goede verf voor rabatdelen wordt dat met vele jaren verlengd. Hier vertellen we u alles over het gebruikte systeem en waarom dit zo geschikt is. 

Materiaal

  • Een woning met op drie woonlagen verticale grenen rabatdelen 

Eisen

  • Eenvoudig aan te brengen 
  • Een systeem wat geschikt is voor grenen
  • Zo lang mogelijke onderhoudsvrije periode

Applicatie methode

  • Aanbrengen met lakvilt roller en kwast, gedaan door de bewoner zelf


Grenem Rabbat delen

 

Grenen rabatdelen behandelen met verf

Onbehandeld grenen heeft duurzaamheidsklasse 5 en gaat maximaal 15 jaar mee. Wanneer grenen rabat behandeld is met verf is dat vele malen langer. Natuurlijk speelt het uiterlijk ook mee en voor dit project is gekozen voor de kleur navajo red. 

Rabatdelen scharen we onder niet-maatvast hout. Maatvast hout zijn bijvoorbeeld hardhouten kozijnen die nauwelijks werken. Grenen rabatdelen zullen vanwege hun lange lengte onder invloed van temperatuurschommelingen krimpen en uitzetten. Wanneer een verf die beweging van het hout niet kan 'bijbenen' zal die verf gaat barsten en scheuren. Het kleinste scheurtje kan een hoop water opzuigen. Wanneer hout voor langere periode vochtig blijft ontstaat er houtrot. Een onomkeerbaar proces wat het hout zacht maakt. Het enige wat dan nog redding biedt is het vervangen van rabatdelen. Met bijbehorende kosten. 

Met een goede verf die blijvend flexibel is kunt u dit voorkomen. Een blijvend elastische verf zal het werken van grenen rabatdelen kunnen opvangen zonder te scheuren of barsten. 

  • Het is raadzaam om grenen altijd met verf te behandelen
  • Behandel rabatdelen vanwege hun lengte altijd met een blijvend elastische verf

 

Grenen rabatdelen behandelen met grondverf en lak in 1

De wijk waar de woning staat is onder architectuur gebouwd en de gevel moest weer in de bestaande kleur geschilderd. Omdat dit een flink grote klus is was de wens van de bewoners om de onderhoudsperiode zo lang mogelijk uit te stellen. Daarnaast moet de verf moet makkelijk aan te brengen zijn.

Drywood Verf voor Hout NovaOns advies voor het behandelen van deze grenen rabatdelen is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova (VVH Nova). Deze extreem blijvend elastische verf op waterbasis heeft een zeer lange levensduur van 12 jaar en is bovendien vochtregulerend. Een blijvend elastische verf kan naden en kieren dichtzetten en het gebruik van kit is niet nodig. Op grenen rabatdelen is een elastische, vochtregulerende verf van groot belang en Teknos Drywood VVH Nova bezit deze eigenschappen. 

Verf voor Hout Nova is verkrijgbaar in de twee varianten zijdeglans en glans en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Deze dekkende verf wordt geleverd in 1 of 2,5 liter verpakkingen. Speciale kleuren zijn vaak mogelijk zoals deze navajo red voor Verf voor hout Nova. Vraag het ons! 

Het aanbrengen gaat erg eenvoudig en de verf kan worden gebruikt als grond-, voor- en aflak. De hechting van Verf voor Hout Nova is ongekend en de laagdikte behoort tot de hoogste in de markt. Laagdikte is zeer belangrijk in een verfsysteem en maakt dat de verf zo lang mee gaat. Bijkomend voordeel van een watergedragen verf die goed 'blijft staan' is dat kleine kieren en naden gewoon met verf dichtgezet kunnen worden. 

Verder is Teknos Drywood Verf voor Hout Nova extreem weersbestendig en behoud de uitstraling, kleur en glans voor een lange tijd. Deze dekkende verf op waterbasis heeft een geringe milieubelasting, is geur arm en heeft een verbruik tot 10 vierkante meter per liter verf. VVH Nova heeft een lange open tijd en is zeer gemakkelijk door iedereen te verwerken.

✅ Extreem lange levensduur

✅ Blijvend elastisch

✅ Ademend, vochtregulerend en daarmee geschikt voor grenen rabatdelen

✅ In zijdeglans en glans, alle RAL, NCS en vele speciale kleuren

✅ Op waterbasis voor prettige en snelle verwerking

 

Gebruikte Teknos Drywood kleur en variant

Deze boeidelen van grenen rabatdelen zijn behandeld met 6 liter Teknos Drywood Verf voor Hout Nova SG (semi gloss) / zijdeglans in de kleur Navajo Red 

 

Wilt u advies over het schilderen van grenen rabatdelen? 

Dan helpen wij u graag verder. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Onze medewerkers hebben jarenlange praktijk ervaring met Teknos producten en kunnen u adviseren over producten en de werkwijze. Via whatsapp kijken wij makkelijk mee met uw foto’s en geven wij graag specifieke tips voor uw klus. Ook helpen u mee met het kiezen van een kleur of het uitrekenen van de vierkante meters. Onze vriendelijke medewerkers staan u graag te woord. 

Bel of stuur ons een whatsapp bericht op +31(0)6 - 832 639 72. Of gebruik het contactformulier voor contact met een Teknos specialist voor al uw vragen over grenen rabatdelen schilderen.

Toon:
Verf voor Hout Nova Zijdeglans
Verf voor Hout Nova Zijdeglans
Drywood Verf Voor Hout Nova Zijdeglans is een houtverf voor binnen- en buitentoepassing op ramen, kozijnen, deuren en overige betimmeringen met een zeer hoge duurzaamheid. Deze grond-, voor- en aflak in één is extreem weerbestendig en heeft een zeer lange
€51,00
Verf voor Hout Nova Glans
Verf voor Hout Nova Glans
Drywood Verf Voor Hout Nova Glans is een watergedragen glanzende voor- en aflak voor binnen- en buiten toepassing. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk, voornamelijk op houten ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen.
€51,00
Toon: