klantenservice

Verschil tussen Drywood voor Hout Master - Drywood voor Hout Nova

Verschil tussen Drywood voor Hout Master - Drywood voor Hout Nova

Laatste nieuws over coatings en verf van Teknos Drywood. Regelmatig komt bij ons de vraag naar voren wat het verschil is tussen de VVH (Verf voor Hout) Master en de Nova. In dit artikel geef ik het antwoord.

 

Als ik de omschrijving van de fabriek ernaast hou dan valt het volgende op:

DRYWOOD VVH Master is een watergedragen sneldrogende voor- en aflak (kwastkwaliteit) voor binnen- en buitentoepassing op houten geveltimmerwerk en met name op rabatdelen, boeidelen, windveren, gootbetimmeringen etc. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk.

DRYWOOD VVH Nova is een watergedragen sneldrogende voor- en aflak (kwastkwaliteit) voor binnen- en buitentoepassing op houten ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk.

Kort samengevat:

Hout Master

  • In mat en zijdeglans
  • Houtwerk met grotere en ruwe oppervlakken.
  • Qua uitstraling een wat grovere verf

Hout Nova

  • Zijdeglans en Glans 
  • Voor maatvast houwerk zoals ramen, deuren en kozijnen 
  • De verf vloeit beter uit en is strakker qua eindeffect.

Hoe maak ik mijn keuze?

Om dit te verduidelijken even wat foto’s:

 

 

U kunt zich voorstellen dat hier heel veel schuurwerk aan te pas moet komen om een fijn resultaat te krijgen. Om grof hout en scheuren in hout te overbruggen is de voor Hout Master van Drywood een zeer geschikt product omdat het een zeer hoog vullend vermogen heeft. Naden en fijne scheurtjes worden letterlijk dichtgezet met deze verf. Daarnaast is het ook zeer elastische en vochtregulerend verf. Het eventuele vocht wat in het hout komt (via de andere zijde) kan de verf weer als damp loslaten. De verf sluit het vocht niet in en zal het hout niet laten rotten. Wanneer een oppervlak geheel op kleur is zonder onderbrekingen van openstaande naden en kiertjes is het optisch echt strak. Ook is er technisch gezien een duidelijke voorkeur voor een oppervlak zonder gebreken, dat mag duidelijk zijn. Met een hoog vullende verf behoort ook het kitten van naden tot het verleden. Kit heeft bovendien een zeer korte levensduur en zal snel loslaten waardoor er weer kans voor vocht is om in het hout te trekken met alle gevolgen van dien. 

 

Wilt u uw schilderwerk strakker opleveren in een zijde of glans laag en u wilt de kozijnen en deuren met hetzelfde product schilderen dan kunt u bij uitstek schilderen met de Hout Nova van Drywood. Ook deze verf heeft een hoger vullend vermogen ten op zichte van traditionele lakverven. Dit is voor een doe-het-zelver een van de fijnste eigenschappen om tot een strak en egaal eindresultaat te komen. 

 

Ook de Hout Nova werkt met het hout mee, is zeer damp open en vloeit mooi over het houtwerk. Beide producten behoeven geen primer en kunnen direct op het hout gezet worden.Hier vindt u direct de link van de producten, de producten zijn in alle kleuren leverbaar:

 

Drywood Verf Voor Hout Master

Drywood Verf Voor Hout Nova

 

Aanbrengen van de verf

Zowel de Hout voor Master als de hout voor Nova kunnen het beste met de kwast opgebracht worden met de professionele kwasten van Staalmeester.