klantenservice

Drywood voor Hout Master VS Drywood voor Hout Nova

Drywood voor Hout Master VS Drywood voor Hout Nova

Laatste nieuws over coatings en verf van Teknos en Drywood. Regelmatig komt bij ons de vraag naar voren wat het verschil is tussen de Hout Master en de Hout Nova.

Als we de omschrijving van de fabriek ernaast houden dan valt  het volgende op:

DRYWOOD VVH Master Mat is een watergedragen mate sneldrogende voorlak en aflak (kwastkwaliteit) voor binnen- en buitentoepassing op houten geveltimmerwerk en met name op boeidelen, windveren, gootbetimmeringen etc. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk.

DRYWOOD VVH Nova is een watergedragen glanzende sneldrogende voorlak en aflak (kwastkwaliteit) voor binnen- en buitentoepassing op houten ramen, deuren, kozijnen en overige betimmeringen. Het product is geschikt voor nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk

 

Kort samengevat:

 

Hout Master:

  • Mat en zijdeglans
  • Houtwerk wat hoog op de gevel van het huis zit maar ook voor de gevel van het huis zelf.
  • Qua uitstraling een wat groffere verf

 

Hout Nova:

  • Zijdeglans en Glans
  • Voor ramen, deuren, kozijnen maar ook voor de gevel van het huis zelf.
  • De verf vloeit beter uit en is strakker qua eindeffect.

 

Waarom dan toch een keuze in producten

Om dit te verduidelijken even wat foto’s:

 

 

U kunt zich voorstellen dat hier heel veel schuurwerk aan te pas moet komen voordat je een fijn resultaat krijgt. Om grof hout en scheuren in hout te overbruggen is de voor Hout Master van Drywood een zeer geschikt product omdat het een zeer hoog vullend vermogen heeft. Daarnaast is het ook zeer elastische en vochtregulerend. Het eventuele vocht wat in het hout komt kan de verf weer als damp loslaten. De verf sluit het vocht niet in en zal het hout niet laten rotten. Voor wat groffer of hout wat is aangedaan is de Hout Master bij uitstek geschikt.

Wilt u uw schilderwerk strakker opleveren in een zijde of glans laag en u wilt de kozijnen en deuren met hetzelfde product schilderen dan kunt u bij uitstek schilderen met de Hout Nova van Drywood.

 

Ook de Hout Nova werkt met het hout mee, is zeer damp open en vloeit mooi over het houtwerk. Beide producten behoeven geen primer en kunnen direct op het hout gezet worden.Hier vindt u direct de link van de producten, de producten zijn in alle kleuren leverbaar:

 

Verf voor Hout Master

Verf voor Hout Nova

 

Aanbrengen van de verf:

Zowel de Hout voor Master als de hout voor Nova kunnen het beste met de kwast opgebracht worden met de professionele kwasten van Staalmeesters.