klantenservice

De nieuwe verpakking Teknos Drywood verf in detail

  • Geplaatst op
  • Door Alex
De nieuwe verpakking Teknos Drywood verf in detail

Trots als we zijn op de nieuwe Drywood Nova verpakkingen van Teknos wil ik graag alle details even laten zien.

De nieuwe Drywood Verf voor Hout Nova verpakking 

Wat ons betreft is de nieuwe uitstraling voor Drywood producten van Teknos zeer geslaagd. Alle Drywood producten zullen de komende tijd een variant van dit etiket krijgen. Uiteraard houden we u hier op de hoogte en plaatsen wij nieuwe verpakkingen direct op drywood-specialist.nl. Inmiddels hebben ook Drywood Woodstain VV beits, Drywood Verf voor Hout Master en Drywood Lakverf Indus al een nieuw uiterlijk gekregen. Drywood verf uit Enschede is overgenomen door de Finse chemie gigant Teknos, en daarmee is Drywood een productlijn geworden onder het merk Teknos. De producten en kwaliteit blijven na tientallen jaren ongewijzigd hoog, en onderzoek en ontwikkeling blijft in Nederland. 

 Links op de etiketten staan duidelijke afbeeldingen met de belangrijkste producteigenschappen. Drywood Verf voor Hout Nova is ademend, laat geen water door en is weerbestendig. 

De productnaam Drywood Verf voor Hout Nova en kenmerken staan duidelijk en kort in het Nederlands en Engels omschreven. Drywood is een echt Nederlands product, maar we zien elk jaar de verkoop in omliggende landen stijgen. Kijk maar eens naar de onlangs met Drywood Bioleum behandelde vlonder in Zuid Duitsland.

Rechtsboven vinden we een sticker met daarop een ordernummer, NCS kleur en datum waarop de Drywood Nova is aangekleurd, niet te verwarren met de productiedatum die logischerwijs eerder is geweest. Deze sticker zit op de zijkant van het blik met een reden. Een sticker op het deksel heb ik vaker gezien dan zou moeten. Het gevaar is dat deksels per ongeluk verwisseld kunnen worden. Het is vrij normaal dat er van 1 product wel twee of meer kleuren worden gekocht. U zult maar na een jaar per ongeluk het verkeerde blik pakken om iets bij te werken. Wat ik ook vaak heb gezien is dat een sticker op de onderkant van een blik wordt geplakt. Iets wat natuurlijk helemaal uit den boze is. Verf zonder sticker is wit. Wit zonder kleurnummer, de basiswit van elke lichte verf. U leest het, zelfs de plek van de sticker met kleurnummer is belangrijk.  

De rechter voorzijde laat zien dat dit Drywood Nova SG zijdeglans is. Het verbruik ligt tussen de 8-10 vierkante meter per liter en het wordt gewoonlijk aan de buitenzijde gebruikt. 

De achterzijde van het blik geeft heel veel informatie over de verwerking, en ingrediënten. De kleine ronde iconen geven snel weer dat het om een watergedragen houtverf gaat. Aanbrengen gaat met de kwast en roller en VVH Nova is verkrijgbaar in alle dekkende kleuren. Watergedragen verf moet wel vorstvrij bewaard worden. 'S winters vriezen ingrediënten stuk. Als laatst zien we linksonder nog het logo Paint from Finland. Nu de verven van Drywood door Teknos in Denemarken en Finland gemaakt worden kunnen we met recht trots zijn op dit logo. Finland is met voornamelijk houten huizen een land waar van oudsher de beste houtverf vandaan komt. Alles al tientallen jaren watergedragen. 

Ik hoop dat u de nieuwe verpakkingen net zo mooi vind als ik.