• Lorem ipsum

Hout zwart beitsen, u ziet het steeds vaker. Een zwart gebeitste schutting, gitzwarte gevelplanken of zwart tuinhuis. Vaak in combinatie met hout kleurige palen of kozijnen geeft het een prachtige nieuwe look. Het groen rondom het huis en in de tuin springt eruit en huizen zijn 's avonds sfeervol verlicht. U zoekt een gitzwarte / RAL 9005 beits? Teknos Drywood heeft deze beits die extreem goed dekt en geeft het hout een diepzwarte volle 'kleur'. Zo zwart heeft u het nog nooit gezien. Hier vertellen we u waarom behandelen van hout een goed idee is, wanneer het mogelijk is en vertellen we u over de beste beits die daar geschikt voor is. Ook leest u over verschillende kleuren zwart, het verbruik en een uitgebreide uitleg over het aanbrengen ervan.

Waarom zou ik hout zwart beitsen? 

Beits is een beschermende, impregnerende bescherming voor hout. Hout wat gebeitst is is beschermd tegen invloed van weer en wind. Met een beits wordt het hout waterafstotend en heeft het een goede bescherming tegen UV-licht. Zo kunt u houtrot voorkomen en schimmels krijgen geen kans. Ook scheurt en werkt het hout minder. Al deze eigenschappen verlengen de levensduur van het hout aanzienlijk. Naast bescherming is het prachtige uiterlijk van zwarte hout beits natuurlijk de belangrijkste reden voor u om hout te behandelen met een beits. Zwart gebeitste planken zijn zeer veelzijdig in gebruik. Het past zeer goed bij een landelijke woning maar evengoed bij een strakke moderne woning. Wat ons betreft is zwarte beits een trend die niet meer weg te denken is. 

 • Bescherming 
 • Verfraaiing 

 

Beste tijd van het jaar om hout zwart te beitsen?  

Als eerste moet het droog zijn en het hout mag niet vochtig zijn. Laat nieuw hout een paar weken drogen in de buitenlucht onder een afdak. Wanneer hout droog aanvoelt is het het juiste moment om te behandelen. Een nieuwe schutting kan na plaatsing alsnog nat regenen, dit betekend niet dat het hout van binnen weer nat is. Na een dag drogen kunt u beginnen met beitsen. Het is mogelijk om geïmpregneerd hout te behandelen, dit gaat zelfs heel goed. Laat nieuwe geïmpregneerde planken wel een aantal weken ‘uitdampen’, de verduurzamende middelen kunnen nog een tijdje aanwezig blijven en dat kan weer voor een slechte hechting zorgen. Een beits trekt diep in hout en heeft dus enige zuiging nodig. Hout wat al geschilderd is met een verf die ‘op het hout ligt’ is niet geschikt voor beits. Gebruik hiervoor een zwarte elastische verf op waterbasis - Drywood verf Voor Hout Master. 

 • Hout moet droog zijn
 • Geïmpregneerd hout enkele weken laten uitdampen
 • Beitsen op nieuw of reeds eerder gebeitst hout 

 

Welke zwarte beits gebruik ik het beste? 

Woodstain VVZwarte beits van goede kwaliteit gaat lang mee en kunnen we daarom duurzaam noemen. Teknos Drywood Woodstain VV is zo een beits. Omdat de beits extreem waterafstotend is krijgen schimmels en rot geen kans. Immers, vochtig hout is dé voedingsbodem en verdient dus verdient hout de allerbeste waterafstotende bescherming. Door invloed van UV-straling wordt hout -zelfs hardhout- broos en raakt het beschadigd. Zwarte Woodstain beits is maximaal gepigmenteerd en het zijn de pigmenten in een beits die het UV-licht blokkeren. Maximale bescherming dus. De Woodstain beits zelf is van hoge kwaliteit en gaat jaren mee, uiteraard afhankelijk van de belasting door weer en wind. Opnieuw behandelen is daarentegen zeer eenvoudig. Deze dunne beits heeft een zeer hoog rendement, tot wel 10 m² per liter en is op waterbasis voor een prettige en eenvoudige verwerking. Omdat de beits diep in het hout trekt blijft de hout structuur goed zichtbaar. Op nieuw hout zijn twee lagen voldoende, bij onderhoud slechts één. Woodstain beits is verkrijgbaar in twee varianten: matte beits en zijdeglanzende beits. Beide beloond met de bewezen zekerheid van het KOMO-keurmerk. 

 

Welke zwarte beits kleuren-codes moet ik gebruiken?

De meest verkochte beits zwart is RAL 9005. Aan deze beits wordt absoluut de meeste zwarte pigment toegevoegd en is ook bekend als gitzwarte beits of diepzwarte beits. Andere zwarte beits kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk. Alle RAL en NCS kleuren zijn te mengen in Woodstain VV beits. U vind de RAL beits kleuren op deze pagina. Ook de andere wereldwijde kleurenstandaard NCS heeft prachtige zwarte tinten. Voor vragen over kleuren staan wij u graag te woord, maak gebruik van onze ervaring. 

Trend: U heeft zelf vast voorbeelden in uw buurt, veelgebruikt en niet voor niets een blijver in Nederland - Zwarte gebeitste planken met hout kleurige constructies - 

 • RAL 9005 Gitzwarte beits, zwarter dan zwart
 • RAL 9004 ‘Schoolbord’ zwarte beits
 • RAL 9011 Grafietzwarte beits
 • RAL 9017 Verkeerszwarte beits 

 

Hoeveel zwarte beits heb ik nodig?

Hout zwart beitsenBreng op nieuw hout altijd twee lagen aan. Bij onderhoud is 1 laag voldoende, maar let op dat kaal geschuurd hout wel twee lagen nodig heeft. Zwarte beits geeft na twee lagen een zeer goede bescherming tegen UV-straling, vocht, houtrot en schimmels. Uw hout blijft niet alleen mooi maar ook goed beschermd. 

 • Breng twee dunne lagen aan
 • Het gemiddeld verbruik is 10m² per liter (let op wat staat er in technische datasheet!)

 

Heb ik een grondverf voor een beits nodig?

Drywood Woodstain heeft geen grondverf nodig. De primer voor beits is de beits zelf, wel zo makkelijk. Twee lagen op nieuw hout met hetzelfde product werkt het snelst en is economisch de beste keuze. Wel aanbevolen is Teknos Drywood Kopse Sealer. Dit product met speciale bindmiddelen is zeer geschikt voor de gezaagde kanten van planken en balken. Omdat het hout hier zeer open en grove poriën heeft is het beter om deze 1 keer af te sluiten met Drywood Kopse Sealer. Dit werkt beter dan Woodstain zwarte beits. Kopse Sealer is in transparant kleurloos verkrijgbaar. Breng 1 laag aan op de gezaagde kanten en werk daarna af met twee lagen zwarte beits. 

 • Drywood Woodstain VV heeft geen primer nodig
 • Op kops hout en zaagkanten is 1 laag Drywood Kopse Sealer aanbevolen

 


Wat als ik toch nog vragen heb?

Gaat u hout zwart behandelen / beitsen, aarzel dan niet en vraag ons voor gratis advies: Bel ons op +31(0)6 - 832 639 72 of mail naar [email protected] en wij staan u graag te woord. 

 

Toon:
Woodstain VV Mat
Woodstain VV Mat
De veelzijdige Drywood Woodstain VV is een watergedragen transparant of (semi–)dekkend verfsysteem voor binnen- en buitentoepassing op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbetimmeringen en houtconstructies.
€46,25
Woodstain VV Zijdeglans
Woodstain VV Zijdeglans
De veelzijdige Drywood Woodstain VV is een watergedragen transparant of (semi–)dekkend verfsysteem voor binnen- en buitentoepassing toepasbaar op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbetimmeringen en houtconstructie
€46,25
Toon: