• Lorem ipsum

U wilt graag geïmpregneerd hout behandelen? Wij vertellen u hier waar u op moet letten als u geïmpregneerd hout wilt behandelen, welke kleuren er mogelijk zijn en welk product het beste eindresultaat geeft. 

 

Waarom zou ik geïmpregneerd hout behandelen?

Echt mooi is het niet, geïmpregneerd hout. Vaak in een groenige kleur en van mindere kwaliteit hout. Het gaat misschien net zo lang mee als een plak van hardhout, maar niet zonder grijs te worden, krom te trekken.. En dan nog de weervlekken en schimmels. U wilt een mooie, strakke schutting. Of een tuinhuis en overkapping met een uitnodigende uitstraling. Met de zeer grote keuze in beits kleuren en varianten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u toch het voordelige verduurzaamde hout gebruiken, met de uitstraling die u zoekt voor uw tuin. Het is misschien even een klusje, maar zeer de moeite waard en hieronder leest u hoe. 

Wanneer kan ik geïmpregneerd hout behandelen?

Geïmpregneerd hout behandelen kan bijna altijd. Allereerst is het beste wanneer de planken een paar maanden oud zijn. Verduurzaamd hout is behandeld met een middel wat vaak lang moet uitwerken. Wanneer het impregneermiddel nog niet voldoende is uitgewerkt kan dat zorgen voor onthechting van de beits laag. Zorg dat de planken van bijvoorbeeld een schutting niet meer gezaagd hoeven worden en dat grove plekken geschuurd zijn met schuurpapier. De planken moeten droog aanvoelen. Wilt u de planken behandelen voordat deze geplaatst worden? Houd er rekening mee dat er altijd twee lagen nodig zijn, zo kunt u een eerste laag aanbrengen en na het vastzetten van de planken een tweede laag. Voor het behandelen van geïmpregneerd hout gebruikt u het beste Drywood Woodstain VV. Dit is een goede beits die diep in het hout dringt en de verduurzamende impregneermiddelen kan verdragen. Als zijdeglans beits of als matte beits.

 

Waarmee kan ik het beste geimpregneerd hout behandelen?

Woodstain VV

Geïmpregneerd hout behandelen kan duur uitvallen, want vaak gaat het vaak om grote oppervlakken. Met een gunstig verbruik en dunne lagen is beits prijstechnisch vaak een goede keuze. Nieuw hout is met 2 lagen Woodstain VV klaar en beschermd. Dat scheelt tijd en geld. Wie goede producten koopt, hoeft minder vaak opnieuw te behandelen en is verzekerd van hout dat lange tijd in topconditie blijft. Drywood Woodstain VV is een beits van professionele top kwaliteit. Niet voor niets is het vaak de eerste keuze voor architecten en bouwers, de professionals die elke dag werken met beits en verf.

Bij onderhoud is er slechts 1 laag beits nodig. Drywood Woodstain VV beits is in een groot aantal kleuren verkrijgbaar als matte beits of zijdeglanzende beits. Wij zijn gespecialiseerd in de beits van Drywood. Deze is ontwikkeld in Nederland in hoogtechnologische laboratoria en getest onder extreme omstandigheden. Let bij het kopen van een beits ook op de verwerking. Deze watergedragen beits is zeer gemakkelijk aan te brengen en er hoeft bij nieuw hout niet geschuurd te worden. Zo wordt een tuinhuis, veranda of steigerhout behandelen een leuke bezigheid. Beits of olie gebruiken? Woodstain VV is een goede steigerhout beits, maar let op: geen enkel merk beits is geschikt voor op zitmeubels, tafel of vlonder. Hout waarop gezeten wordt of belopen wordt kan alleen behandeld worden met een olie, bijvoorbeeld professionele kwaliteit Drywood Bioleum Woodoil voor tuinhout

 

Welke beits kleuren kan ik kiezen voor geimpregneerd hout?

Kies bijvoorbeeld een transparante beits kleur / houtkleur voor de meest natuurlijke uitstraling. Hout is natuurlijk een veelgebruikt materiaal vaak wordt er gekozen voor een houttint. De lichste Woodstain VV houttint is D761. Deze geeft het meeste van de originele houtkleur weer maar zal eerder onderhoud nodig hebben dan een donkere kleur met meer beschermend pigment. Op onze gevelbekleding kleurenwaaier voor Woodstain VV ziet u wat een kleur op licht hout en op donker hout doet. Een lichte transparante kleur laat veel van de ‘tekening’ van het hout zien. Groeiringen, vlaktekening en noesten zijn bij lichte kleuren duidelijk zichtbaar. Bedenk wel dat een groene ondertoon van geïmpregneerd hout zeker de lichte houtkleuren zal beïnvloeden.

kleuren semi dekkend - Als u eens wat anders wilt kiest u de semi dekkende kleuren voor Woodstain VV. Deze beitskleuren laten nog steeds iets van het originele hout zichtbaar, maar minder dan een transparante kleur. Semi dekkende kleuren worden vaak gebruikt voor een natuurlijke look maar met een eigentijdse kleur, vaak in pastel en grijs tinten. Minder traditioneel, maar zeker niet minder leuk. Bekijk ook zeker de semi dekkende warme beits kleuren. Ook houttinten, maar dan net even anders. Ook semi dekkende kleuren zijn er in matte beits en zijdeglanzende beits. Vanwege de grotere hoeveelheid pigmenten zal het nog beter vergrijzen van hout tegengaan.

Beits kleuren dekkend - Egaal van kleur. Een dekkende beits geeft de beste bescherming tegen UV-licht. Dit is tegelijk ook de meest populaire variant dankzei de gitzwarte beits. Woodstain VV Gitzwart, oftewel RAL 9005 wordt heel veel gebruikt als zwarte beits voor schuttingen, buitenverblijven, overkappingen, rabat, potdeksel planken, houtconstructies, gevelbetimmering enzovoorts. Zeker de combinatie van houten palen en houtconstructies in een prachtige warme houttint samen met een diepzwarte beits voor de grote oppervlakken is een blijver. Uiteraard zijn alle RAL en NCS kleuren als dekkende beits kleuren verkrijgbaar.


Ook geimpregneerd hout kan vergrijzen. Wat moet je weten?

Geimpregneerd BehandelenHout vergrijzen met azijn of soda is niet meer nodig met Drywood Woodstain VV Equal Weathering. Deze variant heeft direct een prachtige egale vergrijzing en geeft toch bescherming omdat het hout niet kan scheuren of barsten en waterafstotend is. Azijn en Soda geven absoluut geen bescherming en het hout kan broos worden en beschadigen. Voor geïmpregneerd hout is Woodstain beits een slimme keuze omdat dit zonder behandeling jaren nodig heeft om te vergrijzen. In de tussentijd zal het groen worden van algen en mossen, met een lelijke onderkant door al het vuil wat aan het hout hecht. Deze grijze beits geeft toch de bescherming die hout nodig heeft.

 

Hoeveel beits heb ik nodig?

We gaan even uit van Woodstain VV. Woodstain VV wordt aangebracht in dunne lagen en heeft toch een goede, duurzame bescherming. Beits heeft het meest gunstige verbruik en wordt daarom vaak gebruikt voor de grote oppervlakken. Een schutting kan zo tientallen vierkante meters beslaan en een beits met gunstig verbruik is hier de juiste keuze. Met 1 liter beits kunt u tot wel 10 vierkante meter geïmpregneerd hout behandelen, hier kan geen verf tegenop. Het aantal vierkante meters uitrekenen is niet altijd even eenvoudig. Ook is de ene houtsoort grof en de ander geschaafd. Wij helpen u graag met meedenken over de juiste hoeveelheid, profiteer van onze ervaring. 

  • Gunstig verbruik
  • Tot 10 vierkante meter per liter beits


Heb ik een grondverf voor beits nodig?

Drywood Woodstain heeft geen grondverf nodig. De primer voor beits is de beits zelf, wel zo makkelijk. Twee lagen op nieuw hout met hetzelfde product werkt het snelst en is economisch de beste keuze. Wel aanbevolen is Teknos Drywood Kopse Sealer. Dit product met speciale bindmiddelen is bedoeld voor de gezaagde kanten van planken en balken. Omdat het hout hier zeer open en grove poriën heeft is het beter om deze 1 keer af te sluiten met Drywood Kopse Sealer. Dit sluit beter af dan een beits. Kopse Sealer is in transparant kleurloos, of in transparante kleuren verkrijgbaar. Breng 1 laag aan op de gezaagde kanten en werk daarna af met twee lagen zwarte beits. 

  • Drywood Woodstain VV heeft geen primer nodig
  • Op kops hout en zaagkanten is 1 laag Drywood Kopse Sealer aanbevolen

 

Hoe moet ik beits aanbrengen?

Schoonmaken - Maak het oppervlak schoon voordat u begint. Groen en vuil hout kan goed worden schoongemaakt met Drywood Ontvetter. Vergrijsd hout frist u weer op met ontwerings water / oxaalzuur. U kunt in sommige gevallen een hogedruk reiniger gebruiken, maar houd echt voldoende afstand. Nieuw hout hoeft in principe niet te worden ontvet, maar zorg wel dat het vrij is van zand, zaagsel en stof.

Voorbereiding - Bewerkingen aan het hout zoals zagen boren en schroeven moeten zoveel mogelijk klaar zijn. Scherpe randen moeten worden geschuurd omdat beits daar slecht hecht omdat er letterlijk te weinig oppervlak is. Geïmpregneerd hout wat een paar maanden oud is kan evengoed nog last hebben van 'hars pitten', vervelende plekjes die erg kleven maar bovendien voor onthechting kunnen zorgen. Poets deze goed weg met wat terpentine.

Schuren - Gezaagde randen, noesten en splinters geven een rommelig uiterlijk. Met wat fijn schuurpapier kunt u alles netjes glad schuren als u dat mooi vind. Met een stoffertje kunt u de planken van het schuurstof, zaagsel en zand ontdoen. Geïmpregneerd hout is onder hoge druk geïnjecteerd met chemische hout verduurzamende middelen welke slecht voor de gezondheid zijn. FFP3 maskers bieden bescherming tegen giftige fijnstof, dragen plezierig en gaan vele klussen mee.

Afdekken - Dek bestrating en vlonder planken beslist af. Ook bakstenen zuigen de beits direct op en moeten zeker een stuk afgeplakt worden. Kleden, stucloper, schilderstape en plastic voldoen prima, kranten niet. Voorkomen is beter dan genezen en vergeet vooral uzelf niet. Woodstain VV is een watergedragen beits en daarom is juist huidcontact een risico, draag altijd handschoenen. Wanneer u net als de professional alles goed afplakt kunt u zich op het beitsen concentreren en zal de klus vlot en schoon geklaard worden.

Eerste laag aanbrengen - Breng na de voorbereidingen een eerste laag Woodstain VV aan. U gebruikt het best een platte kwast met witte of lichte haren voor watergedragen verven. Wees niet bang voor grote kwasten, u heeft het snel onder de knie. De Woodstain VV dekt bijzonder goed en na een eerste laag bent u geneigd om de klus geklaard te verklaren. Voor een goede bescherming zijn er altijd twee lagen nodig. Zo bent u verzekerd dat alle oppervlakken een goede laag beits krijgen.

Afwerken - Een tweede laag brengt u al binnen 2 uur aan. Zo hoeft u niet weer te schuren maar is de hechting toch gegarandeerd. Wacht u langer dan is licht schuren met een schuurpapier korrel P280 aanbevolen. Ook een tweede laag zal snel stof droog zijn en u kunt opruimen voor u het weet. Uw beits kwast schoonmaken is eenvoudig. Veeg zoveel mogelijk beits resten van de kwast en gooi het papier of doek bij het restafval. Zet de kwast een nacht in het water, tot net iets boven de kwast haren. De volgende dag kunt u de kwast goed en grondig uitspoelen. Zet de kwast desnoods nog een nacht weg onder water. Zo simpel kan het behandelen van geïmpregneerd hout zijn.
                                                                                       
                                                                                                                                               


Vrijblijvend advies?

Gaat u geïmpregneerd hout behandelen, aarzel dan niet en vraag ons voor gratis advies: Bel ons op +31(0)6 - 832 639 72 en wij staan u graag te woord. 

 

Geïmpregneerd hout behandelen
Toon:
Woodstain Mat
Woodstain Mat
De veelzijdige Drywood Woodstain VV is een watergedragen transparant of (semi–)dekkend verfsysteem voor binnen- en buitentoepassing op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbetimmeringen en houtconstructies.
€46,25
Woodstain ZG
Woodstain ZG
De veelzijdige Drywood Woodstain VV is een watergedragen transparant of (semi–)dekkend verfsysteem voor binnen- en buitentoepassing toepasbaar op kaal hout. Woodstain geeft een natuurlijke uitstraling aan onder andere gevelbetimmeringen en houtconstructie
€46,25
Toon: